Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Pregătiri pentru examenul de Evaluare Naţională


   Directorii școlilor cu clasele I-VIII sunt așteptați astăzi, începând cu orele 13.00, la Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ), unde va fi organizată o ședință tehnică de instruire în vederea desfășurării examenului de Evaluare Națională.
   Inspectorul școlar general adjunct Stan Rogoz le va explica directorilor aspecte ce țin de partea tehnică a acestor examene, dar le vor fi aduse la cunoștință celor prezenți și aspecte privitoare la calendarul de desfășurare a examenelor, explicându-i-se fiecărui director ce va trebui să facă. Președintele comisiei examenului de Evaluare Națională, pe care îl susțin absolvenții de clasa a VIII-a în vederea admiterii la liceu, este Stan Rogoz, așa cum prevede metodologia.
   Prima probă, cea scrisă la Limba și Literatura Română, va fi susținută luni. Elevilor le vor fi testate cunoștințele la matematică pe 27 iunie. În funcție de mediile obținute și de opțiunea fiecăruia, absolvenții vor fi repartizați la liceu. Admiterea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute, în baza opțiunilor înscrise în fișa personală.
   Cert este că oferta pentru anul școlar 2012 – 2013 a liceelor din județ are locuri disponibile pentru toți absolvenții claselor gimnaziale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?