Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Complet de judecată, desfiinţat la Judecătoria Focşani


   Odată cu promovarea unor judecători la Tribunalul Vrancea, Judecătoria Focșani funcționează cu mai puține complete de judecată.
   La Tribunalul Vrancea au plecat magistrații Dinu Jelea și Elena Sandu, însă doar unul dintre completele de judecată prezidate de aceștia, în cadrul Judecătoriei Focșani, a fost menținut, celălalt fiind desființat. „Ca urmare a promovării a doi judecători de la Judecătoria Focșani, la Tribunalul Vrancea, s-a dispus de către Colegiul de Conducere desființarea completului C9Com5 al domnului judecător Dinu Jelea, care funcționa marțea după-amiază. Dosarele vor fi repartizate ciclic între judecătorii instanței. De asemenea, s-a dispus măsura menținerii fără titular a completului C1F1 civil-fond funciar, de luni dimineața, prezidat până la 1 iunie de către judecătoarea Elena Sandu, care a promovat de asemenea la Tribunalul Vrancea”, a declarat judecătoarea Andreea Pascaru, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Focșani.
   Schema de personal a instanței focșănene cuprinde 26 de posturi de judecător. La Secția Civilă schema prevede 19 posturi, dar funcționează efectiv 13 magistrați. La Secția Penală, schema este de 7, fiind ocupate 6. La această Secție, un complet este blocat și se face permanența.
   Reprezentanții Judecătoriei Focșani ne-au mai spus că dintre cele 13 posturi de judecător ocupate efectiv la Secția Civilă, un post este ocupat de un judecător stagiar. Mai există și un complet de judecată care intră odată la două săptămâni. Tot de la această secție, un judecător este delegat la Penitenciarul Focșani.
   În timp ce numărul magistraților de la Judecătorie s-a împuținat, la Tribunalul Vrancea schema este completă. „În acest moment, la Tribunalul Vrancea schema de personal, în ceea ce privește magistrații, este completă. Astfel, dintre cei 27 de judecători ai instanței, 8 soluționează cauze în materie penală, 7 activează în cadrul Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscală, iar 12 judecători fac parte din Sectia I civilă (11 participă efectiv la soluționarea cauzelor deduse judecății, iar unul este ales membru CSM începând cu 07 ianuarie 2011). Sunt vacante însă 2 funcții de conducere: președinte Secție penală și președinte Secție I civilă”, a declarat Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea.
   De la începutul anului și până în prezent, pe rolul Judecătoriei Focșani au intrat peste 7 mii de cauze noi. Nici Tribunalul Vrancea nu stă mai rău cu cele peste 3 mii de dosare nou intrate, la care de mai adugă și cauzele venite în apel și în recurs de la judecătoriile din județ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?