Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Scandalul sexual de la Şcoala Păuneşti: eleva şi-a schimbat declaraţiile


   Eleva de clasa a VII-a de la Åžcoala din Păunești, care luni susținea că directorul unității de învățământ, Iordache Bostan, i-ar fi făcut propuneri indecente, și-a schimbat în mod surprinzător declarația. Ieri, când a stat de vorbă cu reprezentanți ai Inspectoratului Åžcolar Județean, fata a avut o cu totul altă variantă, decât cea de luni. 
   Potrivit oficialilor ISJ, copila a afirmat că directorul nu i-a făcut niciun avans și că doar s-a oferit să o împrumute cu bani, pentru a putea pleca în excursie la mare, împreună cu ale sale colege de clasa a VIII-a. Conducerea ISJ continuă totuși ancheta în cazul de la Păunești, pentru a stabili cu exactitate dacă declarațiile fetei, făcute înaintea vizitei comisiei de anchetă și înregistrate atât audio cât și pe suport video, sunt sau nu reale. „Referitor la acest caz, declarația fetei este schimbată. Până pe data de 28 iunie, la Păunești, la nivelul școlii, va rămâne o comisie care va analiza în profunzime cazul”, a declarat Vasilica Zaharia, inspector școlar general.
   Reamintim că o elevă de clasa a VII-a de la Åžcoala din Păunești afirma în urmă cu două zile că directorul Iordache Bostan i-ar fi propus să întrețină relații sexuale cu el, în schimbul unei sume de bani. Declarația fetei era susținută de mama acesteia, care a adăugat că această experiență a traumatizat-o pe copilă.
   Directorul școlii, Iordache Bostan, a negat încă de la început acuzațiile. Tot ce a putut să spună a fost faptul că cineva îi vrea funcția. 

Cazul de la Păunești trezește revolta oamenilor

   Cazul i-a revoltat pe cititorii noștri, care au comentat pe www.monitorulvn.ro, că nu este pentru prima dată când profesorul Bostan face avansuri elevelor sale.  
   „…din păcate nu e prima dată când se întâmplă așa ceva în această școală… nu se depun plângeri la poliție pt. că sunt toți prieteni și oamenii știu că nu se va rezolva nimic și pe deasupra mai e și teama că lumea începe să bârfească de parcă ar trebui să îi fie rușine celei căreia i se întâmplă și nu făptașului. Poate copiii de astăzi nu sunt la fel de respectuoși ca altădată, dar cu mulți ani în urmă când mergeam eu la acea școală multe fete aveau neplăcerea să fie mângâiate pe spate sau pe picior de anumiți profesori, dar lipsea curajul de a spune ceva… iar băieții pt. a avea note mai bune erau nevoiți să meargă la furat lucernă pt. domnul C… și mergeau acasă la acest domn pt. a munci și asta se întâmpla în timpul orelor când părinții îi știau la școală să învețe. Mulți alți profesori știu acest lucru dar e mai ușor să învinovățești persoane mai slabe și să le acuzi de complot decât să accepți adevărul și să iei măsuri… poate această copilă a interpretat greșit gestul profesorului… dar oare toate acele fete cărora li s-a întâmplat pe parcursul anilor au înțeles greșit???”, se întreabă o cititoare.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?