Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii vor modificarea examenului de Bac


   Elevii vor Bacalaureat diferențiat și i-au transmis acest lucru ministrului Educației, Liviu Pop, în cadrul videoconferinței ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute.
   Reprezentanții elevilor și-au exprimat opinia cu privire la structura și modalitatea de desfășurare a examenului de Bacalaureat din 2013. Aceștia au cerut aplicarea prevede-rilor Legii Educației Naționale 1/2011, care stipulează o formulă de evaluare diferențiată la sfârșitul clasei a XII-a, dar începând din anul 2016.
   În acest sens, Consiliul Național al Elevilor, inclusiv prin reprezentanții săi din Vrancea, va aplica chestionarul adresat elevilor de clasele IX – XI, pentru aflarea opiniei acestora cu privire la structura examenului național de Bacalaureat din anul școlar 2012-2013.
   De asemenea, au fost trecute în revistă și activitățile Consiliului Național al Elevilor, prezentate în strategia de dezvoltare instituțională din anul 2012-2013, adoptată în cadrul Adunării Generale, precum eradicarea violenței din școli și a consumului de etnobotanice, introducerea tehnicilor motivaționale pentru elevi, scăderea ratei abandonului școlar, recunoașterea voluntariatului și schimbarea sancțiunilor financiare cu cele disciplinare.
   Acestea, dar și alte subiecte de interes pentru elevi au fost aduse la cunoștință ministrului Liviu Pop. La videoconferința organizată vineri, a participat și consilierul ministrului pentru relația cu elevii, Albert Craiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?