Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Liceeni și studenți, parlamentari timp de trei zile


Ajuns la cea de-a VI-a ediție, proiectul educativ „Parlamentul Tinerilor”, organizat de Asociația Pro Democrația în parteneriat cu Camera Deputaților și Fundația Hanns Seidel, reunește, în perioada 21-23 noiembrie, la Palatul Parlamentului, peste 120 de liceeni și studenți din întreaga țară. Evenimentul își propune să ofere tinerilor cea mai veritabilă experiență în ceea ce privește modul în care sunt inițiate și votate legile.
Astfel, simularea procesului decizional prin intermediul tinerilor, pe grupuri și comisii parlamentare, are ca principal obiectiv promovarea valorilor democratice și a rolului important pe care tinerii îl joacă într-o democrație. De asemenea, proiectul dorește să familiarizeze participanții cu doctrinele tuturor partidelor politice parlamentare și să ofere tinerilor cadrul pentru susținerea unor dezbateri în legătură cu teme aflate pe agenda publică.
Evenimentul va începe în plenul Camerei Deputaților, avându-i ca invitați de onoare pe Ministrul Educației Remus Procopie, directorul Fundației Hanns Seidel Daniel Franz Seiberling, politologul Andrei Èšăranu, deputata Raluca Ispir și Miruna Pantel, reprezentanta Centrului Filia. Și în acest an evenimentul se va bucura de o echipă de presă care va relata, critica sau susține, în cadrul publicației „Vocea Tinerilor Parlamentari”, toate dezbaterile din plen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?