Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Delincvența juvenilă, în creștere cu 15% în unitățile de învățământ din Vrancea


Delincvența juvenilă a crescut în unitățile de învățământ din județ cu 15 procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit unui raport prezentat la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea, de un reprezentat al celor de la Ordine Publică, au fost înregistrate 23 de infracțiuni în școli, din care 20 în incinta unităților de învățământ și trei în exteriorul școlilor. Infracțiunile înregistrate sunt comune, dar capătă mai mare amploare pentru că sunt foarte popularizate în rândul societății prin intermediul rețelelor de socializare și constituie un contra exemplu pentru restul tinerilor. Tocmai de aceea, polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică fac apel la mai multă prudență.
Delincvența juvenilă este o componentă a criminalității. Ea este un fenomen de devianță, manifestat prin incapacitatea unor minori/ adolescenți de a se adapta la normele de conduită din societate. Această incapacitate este datorată unor cauze de ordin bio-psiho-social. Ei participă și săvârșesc îndeosebi infracțiuni cum ar fi furturi, violuri, vătămări corporale, infracțiuni de lovituri cauzatoare de moarte, omor și tentativă de omor. Criminalitatea în rândul minorilor are multe cauze, care sunt diferite de cele ale criminalității adulților.
Printre cele mai cunoscute cazuri de delincvență în rândul elevilor din Focșani se numără cele legate de bătăi între elevi, care au și ajuns în spațiul public prin rețelele de socializare. Dintre acestea amintim doar câteva, precum altercația dintre un elev de la Liceul de Artă și unul de la Colegiul Valeriu D. Cotea din Focșani, de la sfârșitul lunii noiembrie 2017. O altercație a avut loc și între un elev al Liceului cu Program Sportiv și unul al Colegiului Edmond Nicolau, la începutul lunii decembrie 2017, dar o altă bătaie a avut loc la Vidra, protagoniști fiind mai mulți elevi ai liceului din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?