Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Anchetă în cazul mamei şi fetiţei bătute şi alungate


   Situația Monicăi C. și a fetiței sale, Georgiana, de doar 7 ani, din Păunești, care a fost prezentată pe larg în ediția de ieri a cotidianului nostru, a intrat și în atenția poliției. Ieri, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au discutat cu cele două, în locul unde sunt găzduite acum, urmând ca fetița să fie dusă și la un control medico-legal, având în vedere trauma fizică vizibilă de pe fața ei.
    Totodată, se pare că au fost găsite, în sfârșit, și reclamațiile depuse de Monica C. „Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și amenințare”, a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ.
    De asemenea, echipa mobilă a Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență (SIRU) a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) s-a deplasat la Păunești, contactându-l pe Gheorghe, concubinul Monicăi și tatăl Georgianei, cel care le-a agresat și le-a determinat să fugă de la domiciliu. „Echipa mobilă a SIRU s-a deplasat în comuna Păunești unde, împreună cu reprezentanți ai autorității locale, au demarat acțiunea de eva-luare a cazului. S-a discutat cu tatăl care ar fi trebuit să se prezinte la sediul SIRU, dar nu a venit. Cazul a fost preluat și de către reprezentanți ai IPJ Vrancea, care derulează activități specifice de cercetare. În urma concluziilor evaluărilor efectuate, se vor lua măsurile ce se impun. Atât mama cât și fetița sunt în siguranță, beneficiază de găzduire și servicii de specialitate în vederea prevenirii separării copilului de mamă și pentru depășirea efectelor traumelor suferite”, a declarat Anca Candrea, șef SIRU. La rândul său, Daniela Nicolaș, directorul DGASPC, a precizat că după evaluarea detaliată a cazului, efectuată de specialiștii SIRU, „vom încerca să identificăm soluții pentru sprijinirea mamei și a copilului”.

Opinii de la cititori pe site-ul ziarului

    Cazul mamei și al copilei sale, prezentat în ediția de ieri a cotidianului nostru, a stârnit indignarea cititorilor. Ei și-au exprimat revolta comentând pe site-ul www.monitorulvn.ro. Bine ar fi fost ca și sătenii din Păunești, și mai ales autoritățile, să fi avut, la timp, aceleași reacții față de agresorul Monicăi și al Georgianei, în loc să se facă că nu văd, nu aud. Dacă nu pentru binele mamei, măcar pentru binele fetiței care a trăit, pur și simplu, clipe de coșmar. 
   „Alo poliția, procuratura, ce faceți, cum lăsați așa un animal cu două picioare să stea în libertate? Este ora unu noaptea când citesc acest articol și m-a bușit plânsul de copila aceasta. Sunt și eu tată, am și eu o fetiță cu un an mai mare și îmi este foarte milă de această fetiță, iar acel așa zis tată (bestie) ar trebui pedepsit în cel mai crud mod”, scrie Lupu.
   Mihai, alt cititor care a postat comentariu pe site-ul ziarului nostru spune: „Un nenorocit! Ce așteaptă poliția, să le omoare și de abia după aia să intervină? Să mai vedem iar vreo nenorocire pe la televizor? Dar primăria ce a așteptat atâta timp? Nu știau ce se petrece acolo? Dar învățătoarea fetiței nu a știut? De ce nu a zis nimeni nimic?! Le e frică de un nemernic ordinar? Face ăla legea acolo? E stăpânul satului? Nu mai există autorități?! Rușine!”.
    Un anonim scrie că „această fetiță, Georgiana și mama ei, Monica nu trebuie să treacă prin aceste cruzimi de tatăl (bestia) aceasta care le tot supăra și le amenință. Este doar o fetiță, cu ce a greșit aceasta și mama ei. Ele sunt amenințate de nenorocit de om cu 2 picioare 2 mâini 1 cap 1 gură. Cum se poate să îi iese asemenea cuvinte din gură, nu îi e rușine? Alo, poliția, procuratura găsiți calea acestui caz iar aceste două ființe … să nu mai fie amenințate pentru că ele nu au greșit cu nimic, vă rog semnalați acest caz și faceți ceva va rog”.
    O altă cititoare care se semnează „femeie” spune că „și nu este singurul care face așa ceva! De ce poliția nu le face nimic, acești copii sunt terorizați, nu duc o viață normală, stau cu teama de propriul tată! Femeilor nu mai stați să suportați nemernicii ăștia, măcar de dragul copiilor plecați în lume ! Deșteptați-vă!”.
   Iar un vrâncean ce s-a intitulat „cetățeanul turmentat” atenționează că „la Păunești sunt mulți care umblă cu cuțitul la ei și creierul insupat în alcool, acolo e de așteptat! Nu se mai trezesc din băutură! Acesta este rasa noastră masculină, mai ales la țara!!!!”.

„Nu mai vreau să-l văd niciodată!”

    Reamintim că miercuri, Monica C. și Georgiana au venit în Focșani, pentru a mai depune încă o plângere, de astă dată la IPJ, cu privire la violențele îndurate din partea  concubinului, respectiv tatăl copilei. Ele au fost nevoite să fugă de acasă doar cu hainele de pe ele, încă de duminică, după o bătaie zdravănă aplicată de Gheorghe femeii lui, pe motiv că din cauza ei nu a ieșit la alegeri candidatul lui preferat. 
   Până să ajungă la Focșani s-au ascuns prin vii, iar noaptea s-au furișat pe la vecini să doarmă, astfel încât să nu afle agresorul unde sunt. „Bea foarte mult și este foarte violent, de multă vreme. Îl știe tot satul și nu mai are nimeni curajul să ne adăpostească. Îi amenință pe toți că dacă ne primesc le dă foc la casă și pe noi ne omoară! Dă în mine cu ce apucă, capul mi l-a spart de vreo trei ori! Doarme cu cuțitul de tăiat porcul sub pernă! Bea până nu mai știe de el, mă bate, îi zice fetei că ne taie gâtul și ne atârnă-n ștreang, îi zice că sunt curvă… nu pot să vă spun ce cuvinte despre sex îi zice fetei!”, a povestit Monica. „Tata ne-a zis că ne împușcă pe amândouă. I-a zis lui mama că-i bagă cuți-tul în gât și o pune în cârlig. A trântit-o pe mama de pământ, a mușcat-o tare, doarme cu cuțitul de porc sub pernă. A zis că vrea s-o bage pe mama în pământ, că el iese de la pușcărie, dar mama nu mai iese din pământ. Mi-a dat cu pumnul în ochi că nu m-am dus să-i aduc ume-rașul. Nu mai vreau să-l văd niciodată!”, spunea și micuța Georgiana.
    Monica nu știa, miercuri, încotro să se îndrepte. Habar n-avea la cine să apeleze, cui să ceară ajutor… Norocul ei a fost, de această dată, o focșăneancă ce n-a putut rămâne indiferentă și a semnalat cazul redacției noastre. Astfel ca urmare a demersurilor făcute de reporterii cotidianului nostru, mama și fetița se află acum în siguranță, într-una dintre structurile DGASPC. Locația nu va fi făcută publică tocmai pentru ca, până la lămurirea situației, agresorul să nu știe unde sunt ele adăpostite. 

   ***  Despre situația Monicăi și a fiicei sale și despre suferințele care le-au marcat existența puteți reciti accesând
http://www.monitorulvn.ro/articole/mama-si-fiica-har-uite-si-amenin-ate_2_129786.html

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?