Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Pedeliştii fac scandal, de ciudă că au pierdut alegerile la Andreiaşu


   Aproape o sută de oameni de la Andreiașu au venit să protesteze la Focșani, nemulțumiți că a pierdut alegerile candidatul care le-a dat „un pește, făină, o sticlă de ulei”. În fruntea oamenilor s-au aflat chiar consilierii pedeliști din Andreiașu, printre care Åžtefan Pîrlea și Ionel Mânea. Scandalul a izbucnit după ce primarul liberal, Ionel Budeanu, a câștigat voturile, în fața contracandidatului său, Vasi-lică Cristian.
   Veniți cu două autocare de la Andreiașu, sătenii au fost opriți de jandarmi în parcarea de lângă Hotelul Unirea. O delegație a oamenilor a mers la Biroul Electoral Central și la Prefectură, pentru a prezenta un memoriu.
   După ce s-au mai liniștit și s-au răcorit puțin, câteva femei au început să le spună jandarmilor care erau, de fapt, nemulțumirile lor. Dacă în fața jurnaliștilor vorbeau de alegeri, în fața jandarmilor spuneau că primarul nu le-a dat nimic, în timp ce Vasilică a făcut două pomeni și „o arcadă la biserică”. „Primarul nu a dat nimic, pe când Vasilică a mai dat câte ceva. A dat pește, o sticlă de ulei. Nu acum, mai înainte puțin”, spunea o femeie, care a explicat că Vasilică Cristian este „un om amărât, pădurar, cu doi copii”.
   Primarul din Andreiașu, Ionel Budeanu, spune că ma-nifestația de ieri a fost organizată de adversarii săi politici, care nu s-au împăcat cu gândul că au pierdut alegerile de duminică. „Sunt minciuni din partea adversarilor politici. În ziua alegerilor nu au fost niciun fel de contestații depuse la secțiile de votare. Nu se așteptau să piardă alegerile, iar acum nu știu ce să mai facă”, a afirmat primarul Ionel Budeanu.
   Conducerea Biroului Electoral Județean a respins plângerea depusă de cetățenii din Andreiașu. „Oamenii trebuiau în ziua votului să semnaleze neregulile la biroul electoral din comună. Am respins plângerea lor ca inadmisibilă și le-am recomandat să se adreseze Parchetului”, a afirmat locțiitorul președintelui BEJ, judecătorul Mirela Diță.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?