Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Mama elevului bătut acuză conducerea Colegiului Cuza


   Colegiul Național Cuza reprezintă unul dintre liceele de elită din județul Vrancea. Părinții vor să-și înscrie copiii la această unitate de învățământ, luând în calcul prestigiul profesorilor, rezultatele obținute de elevi la olimpiade și alte concursuri școlare, șansele absolvenților de a urma o facultate de top. O astfel de imagine trebuie menținută nepătată, dar cu orice preț ? Un elev de clasa a V-a a fost agresat de colegi de-ai săi, iar conducerea școlii le spune ziariștilor că ar fi mai bine să nu consemneze cazul în mass-media și, după ce o fac totuși, îi amenință cu judecata. Mama copilului bătut face acuzații grave la adresa conducerii Colegiului Cuza, dar și a părinților copilului învinuit. Aceștia iau apărarea propriului copil și îi acuză pe alții.

   Andrei C., elev în clasa a V-a B la Colegiul Național Cuza, a ajuns luni la spital, cu traumatisme craniene și abdominale, după ce a fost agresat de colegi de clasă. El a fost externat, dar mama sa, medicul Larisa C., spune că nu se simte bine. Doctorița acuză conducerea Colegiului și pe părinții lui Constantin C., principalul elev învinuit, că vor să mușamalizeze situația.  „Copilul a fost externat, dar au revenit durerile de cap și are tulburări de memorie. Nu va mai merge la școală o perioadă și este posibil să îl schimb la un alt liceu. Astăzi (ieri – n.r.) îl duc la un cabinet psihologic, iar mâine (azi – n.r.) la medicul legist. Dacă ieri (luni – n.r.), mama copilului învinuit a venit la spital și a spus că îi pare rău pentru incident și că va lua măsuri, astăzi (ieri – n.r.) nu mai recunoaște nimic. Ba chiar cei din conducerea școlii le-au zis elevilor să spună că băiatul meu s-a împiedicat. Este incredibil ca director să faci așa ceva. Când am dus copilul la acest liceu am crezut că este unul de prestigiu, dar se pare că m-am înșelat. Acum continui investigațiile în ceea ce privește starea copilului, dar voi acționa în instanță, voi merge până în pânzele albe”, a declarat Larisa C., mama băiatului agresat.
   De cealaltă parte, părinții elevului acuzat consideră că acest conflict a luat amploare fără justificare. Tatăl lui Constantin C. este supărat că fiului său, elev de nota 10 pe linie, îi va fi scăzută nota la purtare. „Într-adevăr a fost o bătaie unde au fost implicați mai mulți băieți, nu doar copilul meu. Mi se pare că a luat prea mare amploare acest subiect. Copiii sunt obraznici mai ales că sunt băieți, plus că nici băiatul acesta, Andrei, nu este unul cuminte, este unul problemă și el deranjează orele și este obraznic. I-am făcut observații copilului meu, acasă, însă acum așteptăm rezultatul anchetei de la Colegiu. Are doar medii de 10, acum, dacă va primi 9 la purtare, îi va strica media, dar va suporta consecințele”, a spus tatăl.

Atac de panică

   În apărarea lui Constantin C. vine și mama acestuia. Femeia spune că fiul ei nu are un comportament deloc agresiv și că în realitate alți copii ar fi alimentat acest conflict. Ea aduce în discuție și o înregistrare video, pe care s-ar vedea cum s-a întâmplat totul. ,,Copilul meu a făcut atac de panică din cauza celor întâmplate. Luni a plâns toată ziua, iar astăzi (ieri – n.r.) nu voia să meargă la școală deoarece îi era teamă că îl va lua poliția. Din câte știu au fost trei copii implicați în acest incident, nu doar al meu, așa s-a văzut pe înregistrarea video. Unul din ei   l-a lovit pe Andrei cu palma după ceafă, al meu avea o minge în mână și   l-a lovit în glumă cu pumnul în burtă, iar o altă elevă a tras scaunul, iar Andrei a căzut. Eu înțeleg neplăcerile mamei, dar vreau să se vadă adevărul, să nu se facă acuzații fără motiv. Copilul meu nu este unul agresiv și nu a mai fost implicat în astfel de cazuri, de aceea sper să se ia decizia corectă”, a spus mama.

Două anchete
 
   Directorul Colegiului Cuza, Alina Măiereanu, a refuzat să mai ofere detalii despre acest incident. Ea ne-a spus că deciziile vor fi luate în Consiliul Clasei, apoi ne-a amenințat cu judecata, dacă îi vom consemna punctul de vedere până nu se finalizează ancheta.
   O anchetă va demara și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, instituție care a delegat deja un reprezentant pentru a analiza cazul și a adopta măsurile ce se impun. „Am rugat inspectorul de zonă, Ion Dragu, să declanșeze o anchetă, el va culege datele în scris”, a declarat inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.
   Incidentul de la Cuza s-a produs luni,într-una din pauze și se pare că mărul discordiei ar fi fost un extemporal la istorie pe care l-ar fi susținut toată clasa a V-a B, după ce Andrei C. s-a declarat pregătit. Deși notele nu ar fi fost trecute în catalog, asta nu a făcut ca furia elevilor să fie mai mică, iar în pauză, Andrei a fost bătut de colegi.

25 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?