Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Doar 16 absolvenți din Vrancea admiși la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ București

16 locuri dintre cele 770 disponibile la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București au fost ocupate de foști elevi vrânceni. Anul acesta, au fost așteptați la proba scrisă 2.754 de candidați la specializările Ordine şi Siguranţă Publică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi. Alți 130 de candidați au fost la specializarea Pompieri, iar 29 la Arhivistică. Poate că o concurență de aproape 4 candidați pe loc i-a făcut pe mulți absolvenți vrânceni să nu se îndrepte către facultățile din cadrul Academiei de Poliție, însă, chiar dacă au fost puțini care s-au încumetat, cei mai mulți dintre ei au fost respinși la probele eliminatorii.

Așadar, după afișarea rezultatelor finale, la Facultatea de Arhivistică, Vrancea este reprezentată de Irina Mihaela Chiriac, absolventă a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza“ Focșani. La Facultatea de Științe Juridice și Administrative au fost admiși 5 vrânceni și anume Vlad Iliescu, Alex Vlad, Sorina Boldeanu, Dragoș Vlad și Ciprian Oriță. La specializarea Ordine şi Siguranţă Publică au fost admiși 10 vrânceni, după cum urmează: Andreea Nedelcu, Maria Turcitu, Andrei Postolache, Alexandra Hărăbor, Elena Spătaru, Robert Cioric, George Tudorache, Elena Dobre, Dorinel Ciolan și Andreea Sprinceană.

Peste 600 de candidați au fost respinși la probele eliminatorii – contravizita medicală și evaluarea performanței fizice. Au fost depuse numeroase contestații, însă comisia de contestații le-a respins pe toate acestea. Candidații la Facultatea de Arhivistică au susținut test grilă la istorie, iar durata pentru rezolvarea chestionarului cu 30 de întrebări a fost de 90 de minute. Candidații care au optat pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea Drept), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi au susținut test grilă la disciplinele: istorie, limba română şi limba străină (engleză, franceză, germană, rusă sau spaniolă). Durata pentru rezolvarea chestionarului a fost de 4 ore, fiecare test grilă având câte 30 de întrebări.

Candidații la Facultatea de Pompieri au dat test grilă la algebră şi elemente de analiză matematică şi fizică (mecanică, fizică moleculară şi termodinamică, electricitate). Durata pentru rezolvarea chestionarului a fost de 4 ore și fiecare test a avut câte 18 întrebări.

Studenților care au plecat din Vrancea le dorim succes pe noul drum pe care îl vor avea de parcurs din toamnă și să reprezinte județul cu mândrie și onoare!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?