Doar doi candidați au mai promovat Definitivatul, după contestații

4
1786


Doar două cadre didactice au promovat examenul de Definitivat în urma soluționării contestațiilor. Alina Raluca Stan, care a susținut examen la limba engleză, a urcat de la nota 7.02 la 8.00, iar Elena Grecu, care a dat examen la economie, inițial primise nota 7.00, dar după reevaluare a fost notată cu 8.00.
Mulți dintre candidații care au depus contestații la examenul de Definitivat cu speranța că vor obține un punctaj mai mare, necesar pentru a promova, au avut o surpriză neplăcută. Potrivit statisticilor, în cele mai multe dintre cazuri nota a rămas neschimbată, ba chiar s-au trezit cu note mai mici față de cele obținute inițial.
Astfel, dintre cele 30 de contestații depuse, au fost aprobate 19, iar 11 au fost respinse. Din cele 19 contestații admise, doar 9 medii au mai crescut, iar pentru 10 profesori notele au scăzut. În urma contestațiilor, procentul de promovare la examenul de Definitivat a crescut cu 1,54, de la 61,53 la 63,07. 
Surprinzător este cazul profesoarei Aurora Popa, care a susținut proba la Arte plastice, didactica acestora și elemente de pedagogie și psihologie a educației. Rezultatul obținut inițial a fost 6,80, dar după contestație s-a trezit cu nota 2,75. Din  statisticile finale rezultă că, în județul Vrancea, 82 de candidați au obținut note peste 8, dobândind astfel dreptul de practică în învățământul preuniversitar. 
Lista cu rezultatele finale ale examenului de Definitivat AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here