Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

BAC 2012: Opt candidaţi au fost eliminaţi în prima zi a probelor


   Opt candidați au fost eliminați din examen, luni, în prima zi a bacalaureatului, după ce au fost prinși cu telefoane mobile asupra lor sau au apelat la materiale de ajutătoare, informează Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS).
   Candidații eliminați participau la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba și literatura română.
   Cei prinși cu telefoane mobile asupra lor erau în centre de examen din București și din județele Constanța și Neamț, iar cei care au încercat să copieze, în județele Brăila (doi), Gorj și Tulcea.

   Președintele comisiei de bacalaureat a Capitalei, Nicolae Nuțu, a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că un candidat din București a fost eliminat pentru că avea asupra lui un telefon mobil, însă va putea da din nou examenul la toamnă.
   Potrivit metodologiei bacalaureatului, este interzisă intrarea candidaților în sala de examen cu orice fel de lucrări (manuale, dicționare, dicționare, noțite, însemnări etc.) care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile și cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.
   Conform datelor furnizate de inspectoratele școlare județene, în prima zi a bacalaureatului s-au prezentat, până la ora 16.00, 48.408 de absolvenți de liceu, precizează MECTS.
Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba și literatura română continuă marți și se va încheia miercuri, fiind urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, care se va desfășura în intervalul 13-15 iunie.
   Evaluarea competențelor digitale se va desfășura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, între 25 și 27 iunie.
Probele scrise ale examenului național de bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba și literatura română. Candidați vor susține apoi, în 3 iulie, proba scrisă de limba și literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului și în 6 iulie proba la alegere a profilului și specializării.
   În 8 iulie, vor fi afișate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 și 12.00, vor fi depuse contestațiile.
În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluționarea contestațiilor, iar în 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?