Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Atenţie la energizantele din miere de albine


   Pe rafturile magazinelor vrâncene au apărut produse energizante, care induc în eroare clienții. Un control al Protecției Consumatorilor, efectuat în ultimele săptămâni, arată că firmele au scos la vânzare energizant produs din glucoză, care conține inclusiv coloranți, fără să conțină nici un procent de miere de albine.
   În urma verificărilor, au fost aplicate trei amenzi contravenționale, în valoare de 8 mii de lei. „La 2 operatori economici s-a identificat la comercializare produsul Energizant PANDBEE 380g, acesta fiind prezentat la raft (pe eticheta de afișare a prețurilor, accesibilă consumatorilor) drept «miere de albine», respectiv «Energizant Miere Albine».  Astfel, consumatorii sunt induși în eroare asupra naturii produsului, din moment ce produsul este fabricat din glucoză, având în conținut inclusiv coloranți”, arată un comunicat de la Protecția Consumatorilor.
   Au mai fost constatate abateri la etichetarea unui supliment alimentar, respectiv miere cu propolis, la sortimente de miere care nu conțineau date despre lotul de fabricație. O veste bună însă este că analizele efectuate la trei eșantioane de miere au constatat că aceasta se încadrează în parametri legali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?