Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Reguli simplificate pentru achiziţii de utilaje prin noul PNDR


Fermierii care vor derula proiecte cu fonduri europene vor putea achiziționa echipamente prin procedură directă, cu ajutorul unei baze de date care va fi realizată de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP). Această bază de date va cuprinde prețurile de referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate, care vor fi achiziționate prin măsurile de investiții aferente PNDR 2014 – 2020.
Reprezentanții APDRP spun că prin implementarea acestei baze de date va fi facilitat accesul la informații a solicitanților de fonduri europene, dar și o simplificare a procedurilor de achiziții publice. „Elementele care se vor regăsi în această Bază de date, vor putea fi achiziționate de către beneficiarii PNDR 2014-2020, în mod direct, fără a mai parcurge altă procedură de achiziție. Baza de date este structurată pe codul CPV, marcă, model, dotări standard și preț exprimat în Euro fără TVA, identitatea furnizorului de date fiind confidențială”, a anunțat APDRP. 
Firmele care vor să se înscrie în această bază de date pot folosi formularele puse la dispoziție de APDRP. Instituția precizează că veridicitatea nivelurilor prețurilor incluse în solicitare „se va demonstra prin lista oficială de prețuri, valabilă pentru România, a producătorilor/ importatorilor/ distribuitorilor”. „În cazul importatorilor/ distribuitorilor, este recomandabil ca lista să fie asumată și de producător. APDRP își rezervă dreptul de a aplica verificări suplimentare prețurilor prezentate și de a introduce în baza de date prețuri care, în urma verificărilor, pot fi mai mici decât cele prezentate inițial de ofertant”, precizează reprezentanții APDRP. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?