Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Ministerul Sănătăţii va suporta cheltuielile cu cardul de sănătate


   Ministerul Sănătății va suporta, din propriul buget, cheltuielile pentru producerea cardului național de sănătate, asigurații nemaifiind obligați la plata acestuia, arată un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
   Astfel, cheltuielile necesare pentru producerea cardului național de asigurări sociale de sănătate, respectiv a documentului propriu-zis prin care se atestă calitatea de asigurat, se suportă din bugetul Ministerului Sănătății. De asemenea, cheltuielile necesare pentru producerea soluțiilor informatice pentru administrarea cardului național de asigurări sociale de sănătate se suportă de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.
Pentru plata și distribuția cardului național de asigurări sociale de sănătate se încheie un contract de Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate cu Compania Națională „Imprimeria Națională” SA, potrivit aceluiași proiect.
   Asiguratul va plăti cardul național numai dacă solicită un duplicat, mai prevede proiectul. „În situația solicitării de eliberare a unui card duplicat de către asigurat, cu excepția faptului în care aceasta se face din motive tehnice de funcționare, cheltuielile aferente producerii si distribuției se suportă de către asigurat. Cardul național de asigurări sociale de sănătate se eliberează și se administrează prin utilizarea serviciilor de operare și management al unei unități specializate în acest scop”, se precizează în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?