Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

ULTIMA ORĂ : Noul Consiliu Local Focşani are 14 aleşi USL


   Focșănenii vor fi reprezentați în noul Consiliu Local al municipiului de 21 de consilieri, dintre care 14 consilieri USL, patru APV și trei PP-DD.
   Doar șase din cei 21 de consilieri locali din vechiul mandat au rămas și în noua componență, restul fiind nume noi. Dintre consilierii aflați la un nou mandat, patru sunt de la PSD, respectiv: Liviu Oloeriu, Bogdan Matișan, Nițu Radu și Gabriel Pădineanu. Pentru mandatul 2012-2016, cei 14 consilieri USL sunt: Liviu Oloeriu (PSD), Bogdan Matișan (PSD), Tudorel Trofin (PNL), Nițu Radu (PSD), Cătălin Vrabie (PSD), Gabriel Necula (PSD), Dragoș Horhocea (PNL), Enache Pătrașcu (PSD), Ionuț Mersoiu (PSD), Dan Buzoi (PNL), Elena Balaban (PSD), Gabriel Pădineanu (PSD), Alecsandrescu Dorian (PSD) și Cucu Elena (PNL). Astfel, în noua componență, 10 consilieri sunt de la PSD și 4 de la PNL, potrivit listelor cu candidaturile definitive depuse înainte de alegeri de alianța politică.
   În Consiliul Local Focșani vor fi și patru consilieri APV. Primii patru pe listă sunt: Alin Trășculescu (PDL), Neculai Tănase (PDL), Radu Ignat (PDL) și Ionel Preda (PDL). Însă, pedeliștii nu au stabilit încă cum vor proceda în cazul deputatului Trășculescu, care ar trebui să renunțe la calitatea de parlamentar pentru a fi consilier local, dar și în cazul colonelului Radu Ignat, care a fost exclus din partid ulterior depunerii candidaturilor, după ce a dezertat de la a mai candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean din partea APV. Astfel, locul celor doi ar putea fi luat de următorii pe listă: Gheorghiță Berbece (PER) și Lilian Ilie (PNÅ¢CD).  O noutate este reprezentată de intrarea în CL Focșani a trei reprezentanți ai Partidului Poporului Dan Diaconescu: Aurel Bâcu, Lionida Milea și Manuela Axente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?