Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Spitalul Judeţean, parte civilă în sute de procese


   Victimele accidentelor rutiere și ale agresinilor majorează cheltuielile Spitalului Județean de Urgență din Focșani cu sute de mii de lei. Tratamentul este suportat de unitatea spitalicească, iar o parte dintre cheltuieli, care ar trebui achitate de autorii accidentelor sau ale agresiunilor, sunt cu greu recuperate de la aceștia.
   În urma spitalizării victimelor accidentelor rutiere și agresiunilor, în 2011 și pe primele patru luni ale acestui an, Spitalul Județean a înregistrat debite în valoare de 218.009 lei. Medicii din cadrul unității spitalicești au acordat asistență medicală victimelor accidentelor rutiere și celor agresate, iar acum vinovații trebuie să plătească.
   Pentru că puțini dintre autorii acestor fapte vin să deconteze cheltuielile de spitalizare ale victimelor, unitatea spitalicească s-a constituit parte civilă în cadrul câtorva sute de procese. „De la începutul anului 2011 până în prezent, în urma spitalizării victimelor unor accidente rutiere și agresiuni, Spitalul are de recuperat suma de 218.009, 04 lei. Spitalul s-a constituit parte civilă în 400 astfel de procese, care sunt în curs de desfășurare la Poliție, Parchet și Judecătorie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Alina Pelin.
   Potrivit legii, autorii accidentelor și agresiunilor trebuie să suporte cheltuielile de spitalizare ale părților vătămate. În schimb, stabilirea vinovăției este făcută de instanța de judecată, iar până la darea verdictului final pot trece ani întregi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?