Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Festival interjudeţean dedicat elevilor cu deficienţe


   Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani a fost gazda și inițiatoarea Festivalului Interjudețean de Creație „Odă mâinii”. Elevii Centrului Școlar gazdă au obținut, la secțiunea machete, „Premiul pentru originalitate și măiestria execuției”, pentru macheta „Grădina botanică”. La cea de-a doua secțiune, a revistelor școlare pentru școli speciale, elevii din Focșani au primit „Premiul pentru varietate tematică și stilistică” pentru revista „Gest și cuvânt”.
   Festivalul, care a cuprins două secțiuni, respectiv un concurs de machete cuprinzând ansambluri compoziționale cu tema „Lumea plantelor”, realizate de elevi din hârtie refolosibilă, prin tehnicile origami și quilling, și secțiunea de reviste școlare. Festivalul Interjudețean de Creație „Odă mâinii” a fost coordonat de profesoarele Florica Ciobanu și Margheoala Rogozanu, și de Petronela Manolache, director adjunct al Centrului pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani.
   Obiectivul proiectului a fost dezvoltarea abilităților practice și valorizarea elevilor cu deficiențe de auz, pentru inducerea sentimentului de utilitate și satisfacție a lucrului bine făcut, a optimismului și încrederii în forțele proprii, dezvoltarea creativității și stimei de sine a acestora. „Prin materialele și revistele prezentate, festivalul a constituit un veritabil schimb de experiență între școlile participante și sperăm să devină o pistă de lansare a unei colaborări fructuoase între unitățile de profil din țară, în domeniile publicisticii și creației”, a precizat profesoara Petronela Manolache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?