Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Profesorul Iamandei, condamnat la închisoare cu suspendare


   Magistrații Tribunalului Vrancea l-au condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, pe profesorul Florin Iamandei, fostul director al Colegiului „Valeriu D. Cotea”, din Focșani. Acesta a fost acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită și trafic de influență, după ce ar fi ajutat o elevă să treacă de corigențele la două materii. „(…) inculpatul execută pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de articolul 64 litera a) ipoteza a-II-a, litera b) și litera c) ipoteza a-I-a Cod penal. (…) suspendă condiționat executarea pedepsei de 3 ani și 6 luni închisoare pe durata termenului de încercare de 5 ani și 6 luni închisoare (…)”, se arată în hotărârea dată de judecător, care poate fi atacată cu apel.
   Prin aceeași sentință, profesorul a fost obligat la restituirea celor 1.800 de lei către părinții fostei sale eleve, fiind menținut sechestrul asigurător pe mașina cadrului didactic. Florin Iamandei nu a dorit să comenteze în nici un fel sentința și a preferat să nu dea declarații.
   Faptele pentru care a fost condamnat datează, potrivit rechizitoriului, din anul școlar 2008-2009. Denunțul a fost formulat însă în 2010. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?