Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Ofiţeri IGPR caută vinovaţii în cazul camioanelor incendiate la Tulnici


   Trei ofițeri de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) au venit, ieri, în Vrancea pentru a ajuta la ancheta demarată de polițiștii vrânceni, după ce, săptămâna trecută, două autocamioane de mare tonaj, aparținând unor societăți comerciale administrate de frații Vasilică și Nelu Gîrleanu, au ars. Cei trei polițiști sunt specialiști ai serviciilor judiciar și economic.
   Vă reamintim că două autocamioane, aparținând unor societăți comerciale, au ars, săptămâna trecută, la Lepșa, incendiul fiind provocat de o mână criminală.
   Societățile păgubite sunt administrate de frații Vasilică și Nelu Gîrleanu, care au rămas cu o pagubă de peste 100 de mii de euro. Vasilică Gîrleanu susține că focul a fost pus intenționat. Omul nu știe, însă, cine a făcut acest gest criminal, deoarece nu are dușmani. „Focul a fost pus la cele două mașini duminică seara, în jurul orei 23.15. După cum se vede, este vorba de o mână criminală, deoarece cele două mașini se aflau în stare bună de funcționare și nu aveau niciun fel de probleme. Focul a fost pus intenționat, la fiecare mașină în parte, deoarece se aflau parcate la o distanță de aproape 50 de metri una de cealaltă. Cu siguranță focul a fost pus de o mână criminală, dar nu știu cine ar fi putut face acest lucru, deoarece nu am dușmani. Cred că a fost cineva care a vrut să-mi facă rău”, consideră Vasilică Gîrleanu.
   Că focul a fost pus intenționat au confirmat și pompierii vrânceni. „În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, s-a utilizat intenționat o  sursă de aprindere pentru a genera incendiul”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea.
   Polițiștii au demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a evenimentului și pentru depistarea celui care a provocat incendiul.
   Este pentru a doua oară, în aproape 3 luni, când, la Tulnici, autocamioane de mare tonaj sunt incendiate de persoane rămase încă necunoscute.
   În noaptea de 6 spre 7 iunie, două camioane, dintre care unul aparținând Obștii Tulnici, au ars într-o parcare de la intrarea în comuna Tulnici. Cele două camioane erau parcate pe un teren ce aparține firmei administrate de soția primarului Valentin Bîznă.
   Atunci, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, cerea Parchetului General, Poliției și DIICOT „să readucă un climat de normalitate în comuna Tulnici”. Oamenii legii nu au aflat, însă, nici acum, cine a incendiat cele două autocamioane.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?