Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

O fată de 9 ani şi unchiul ei, captivi în apele Trotuşului


   O copilă de 9 ani și unchiul ei s-au speriat de moarte aseară, după ce au rămas blocați în mijlocul râului Trotuș.
   Cei doi se aflau într-o căruță și au încercat să traverseze râul Trotuș, dinspre Adjud spre Ruginești. Pe la jumătatea drumului, curenții foarte puternici au făcut ca animalul să nu mai poată înainta, iar copila și unchiul ei au rămas blocați în atelaj. Când au văzut că nu mai au nicio șansă să traverseze râul, bărbatul și copila s-au refugiat pe o bucată de pământ. Animalul a rămas în mijlocul râului și s-a înecat. Imediat ce s-a văzut cu picioarele pe pământ, bărbatul a sunat la 112 și a cerut ajutorul pompierilor.
   Apelul la 112 a fost primit la ora 19.45, iar la ora 20.20, intervenția a fost fina-lizată. Locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, ne-a precizat că la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Adjud cu o barcă pneumatică. Cele două persoane rămase izolate au fost găsite la o distanță de aproximativ 100 metri de mal. După ce au fost aduse la mal în siguranță, paramedicii SMURD, deplasați și ei la fața locului, le-au acordat celor două persoane primul ajutor.
Locotenent Duță a adăugat că fetița de 9 ani era în șoc hipotermic, iar după ce i s-a acordat primul ajutor, a fost dusă la Spitalul Municipal Adjud pentru investigații medicale suplimentare. De asemenea, la spital a ajuns și unchiul ei.
   Aceasta este cea de-a doua misiune de salvare din ape a unor persoane, desfășurată de pompierii adjudeni. La sfârșitul săptămânii trecute ei au salvat cinci bărbați, care au mers la pescuit. Ei au rămas blocați pe o insulă, în zona cartierului Burcioaia din Adjud, după ce apele Trotușului au crescut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?