Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Coroane de flori pentru eroi


  

 

   Eroii României au fost comemorați, ieri, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Nordic din Focșani. În fața monumentului, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios, apoi au fost depuse coroane de flori, iar garda de onoare a defilat în fața participanților. La ceremonie au participat personalități militare și civile, reprezentanți ai autorităților publice locale, cadre militare în rezervă și retragere,  veterani de război și oameni simpli.
   În mesajul transmis de preșe-dintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a fost subliniată inclusiv însemnătatea religioasă a zilei. De asemenea, el a vorbit despre eroii care și-au jertfit viața pentru România, dar și despre obligațiile pe care le avem față de ei. Oprișan a amintit și de plutonierul adjutant Florinel Enache, rănit grav în Afganistan. „Astăzi (ieri-n.r) nu este doar Înălțarea, ci și Ziua Eroilor. Astăzi, în Catedralele noastre, în biserici și mănăstiri sunt pomeniți eroii și soldații români de astăzi și din toate timpurile. Vrancea a avut și are eroii săi. În Vrancea, la Mărăști și Mărășești, s-a scris istoria Primului Război Mondial, iar contemporanii acestui monument istoric au ridicat în cinstea eroilor Mausoleele de la Focșani, Mărăști, Soveja și Mărășești. Vrancea are eroi și în zilele noastre. Cu toții știm că la începutul lunii mai, plutonierul adjutant Florinel Enache din Batalionul 280 Infanterie a fost grav rănit în teatrul de operații din Afganistan. Îi transmit multă sănătate, iar familiei sale îi spun să aibă încredere. La fel vă cer și dumneavoastră. Să aveți încredere că lucrurile se pot schimba în bine. Åžtiu că mulți dintre noi și-au pierdut încrederea și mai mulți sunt cei care și-au pierdut răbdarea. Eu cred că acum mai mult ca niciodată avem nevoie de încredere pentru a trece împreună peste momentele grele, peste provocările pe care le avem în față”, a transmis președintele Marian Oprișan.

România trebuie reconstruită ca după război
 
   În opinia sa, România trebuie reconstruită ca după război. „Eroii care participă la această reconstrucție suntem, de data aceasta, noi: eu, dumneavoastră, camarazii noștri din teatrele de operațiuni! În acești ultimi patru ani, toți am plătit într-un fel sau altul prețul războiului pe care unii l-au dus cu propriul popor! Această perioadă a luat sfârșit de prea puțin timp, dar chiar și așa, așteptările tuturor sunt foarte mari. Eu vreau să vă transmit, astăzi, un mesaj optimist și vreau să vă rog, încă o dată, să aveți încredere că lucrurile vor reveni la normal. Noi, cei de aici, camarazii noștri din Afganistan sau din alte teatre de operațiuni, concetățenii noștri aflați la muncă în Italia, Spania, Anglia sau în alte țări ale Uniunii Europene, cu toții merităm să trăim într-un județ iubit, prosper și respectat. Am încrederea că împreună putem face din județul nostru acel loc pe care cu toții ni-l dorim! Doar împreună putem face Vrancea puternică!”, a mai transmis Marian Oprișan.
   În opinia prefectului Octavian Vieru, comemorarea eroilor este o datorie morală. El a afirmat că libertățile de care ne bucurăm astăzi, au fost obținute prin sacrificiile eroilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?