Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii din Mărăşeşti i-au cinstit pe eroii neamului


   Elevi din cadrul Cercului „Cultul Eroilor” de la Åžcoala nr. 2 din  Mărășești i-au cinstit pe eroii neamului, în cadrul activităților organizate ieri. Activitatea s-a înscris în cadrul Proiectului educațional „Mărășești – Oraș erou” și a avut drept scop cunoașterea trecutului istoric al localității și cultivarea în rândul elevilor a respectului față de neam și țară.
   Unii elevi au realizat prezentări power point despre monumentele istorice din localitate, materiale ce au fost prezentate la Centrul de Documentare și Informare al școlii. De asemenea, s-au depus coroane la monumentul istoric din localitate, elevii prezentând informații despre marii eroi ai neamului.
Alături de elevi au fost și veteranii de război, care au povestit celor prezenți experiențele trăite pe front. „Respectul pentru neam și țară trebuie cultivat elevilor noștri, mai ales că trăim într-un oraș erou! Avem datoria să facem cunoscute elevilor noștri evenimentele importante din istoria poporului român, faptele de vitejie și eroii neamului românesc, dar cu  atât mai mult, suntem datori să le facem cunoscute elementele de istorie locală, ale căror mărturii îi înconjoară și care îi individualizează ca cetățeni ai unui ținut românesc”, au precizat cadrele didactice implicate în această activitate, ce s-a desfășurat ieri la Mărășești.
   Activitatea a fost coordonată de Mirela-Lorelai Novetschi, director al Åžcolii nr.2 din Mărășești, alături de consilierul educativ Floarea Paraschiv, institutor Liliana Dogaru și profesorul George-Åžtefan Silivestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?