Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Accidentele feroviare în atenţia poliţiştilor


   Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au desfășurat ieri, o acțiune la  trecerile la nivel cu calea ferată. Printre zonele vizate s-au numărat Suraia și Burcioaia, din Adjud. Oamenii legii spun că cele mai multe accidente feroviare s-au produs în zonele în care trenurile trec foarte rar.
Nu de puține ori, la trecerile prevăzute cu bariere, șoferii sunt grăbiți și ori trec printre barierele lăsate ori nu se opresc pentru a se asigura temeinic. Dacă sunt prinși, ei rămân fără permise de condu-cere pentru o perioadă de 90 de zile.
   Oamenii legii au precizat că indiferent de situație, la trecerea la nivel cu calea fe-rată, șoferii sunt obligați să oprească, chiar dacă niciun tren nu se apropie. Cei care nu fac acest lucru primesc șase puncte de penalizare și nouă puncte de amendă, respectiv 630 lei.
   Reamintim că în urmă cu aproximativ trei săptămâni un bărbat din Suraia a ajuns la spital după ce a trecut calea ferată, la volanul unui tractor, fără să oprească la semnale. Tractorul a fost făcut praf, bărbatul scăpând cu viață ca prin urechile acului. Culmea este că prin zona respectivă, trenul trece foarte rar.
   Polițiștii vor desfășura acțiuni, toată săptămâna, pentru a preveni accidentele de circulație. Åžeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, a precizat că de la începutul anului și până ieri, pe raza județului Vrancea au fost contabilizate 40 de accidente grave, cu 12 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, soldate cu 15 morți, mai mulți cu patru față de 2011, și 35 de răniți grav, mai puțini cu 21. Principalele cauze care au dus la produ-cerea acestor accidente au fost traversarea neregulamentară, indisciplina conducătorilor de mopeduri și viteza neadaptată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?