Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Calendar nou de vaccinări, de la 1 iunie


   Copiii nu vor mai fi vaccinați la cabinetele de medicină școlară. Potrivit noului calendar de vaccinare, care va intra în vigoare la 1 iunie, vaccinurile cuprinse în Programul Național de Imunizări vor fi efectuate doar în maternități și la cabinetele medicilor de familie.
   Până în prezent, medicii școlari asigurau imunizarea în anumite campanii de vaccinare pentru copiii de 7 ani, 9 ani, respectiv 14 ani, dar de la 1 iunie, aceste vaccinuri vor fi administrate doar la cabinetele medicilor de familie. Astfel, elevii se vor prezenta, împreună cu părinții, la cabinetele medicilor de familie pentru a fi imunizați.
   O altă noutate constă în introducerea vaccinului hexavalent. Medicii epidemiologi din județ spun că noul vaccin va îmbina vaccinurile hepatitic B și vaccinul diftero-tetano-pertussis, care va proteja împotriva a șase boli. „Acest vaccin înlocuiește cele două înțepături ce li se făceau suga-rilor, cu o singură injectare”, spun medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
   Noul calendar de vaccinări va fi valabil până în 2014, poate fi consultat    AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?