Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Nicu Pardos vrea să facă din Obrejiţa, cartea de vizită la intrarea în judeţul Vrancea


   În acest mandat, primarul Nicu Pardos de la Obrejița a reușit să facă o serie de investiții menite să ușureze viața locuitorilor pe care îi păstorește de la reînființarea comunei.
   Primul obiectiv a fost finalizarea alimentării cu apă în toată localitatea. A urmat apoi finalizarea investiției privind reabilitarea Căminului Cultural „George Constantin” și a Åžcolii cu clasele I-VIII din comună. Politica de mediu a fost un alt obiectiv pe lista actualului primar care a închis toate platformele de gunoi neconforme cu cerințele europene în domeniul protecției mediului înconjurător. Pentru crescătorii de animale din Obrejița primarul a înființat o platformă de gunoi de grajd, unde oamenii să depoziteze gunoiul de la animale și să nu fie amendați. „Am cumpărat un ifron pe care îl folosim la treburile gospodărești din comună. Am continuat demersurile pentru canalizare prin întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Am reușit să dotăm școala din sat cu mobilier școlar și să pavăm curtea unității de învățământ”, a spus primarul Nicu Pardos.

Monografia Obrejiței, lansată de ziua comunei

   Primarul a reușit ca la șapte ani de la reînființare, localitatea Obrejița să-și lanseze propria monografie, odată cu sărbătorirea zilei comunei. Manifestările au debutat cu lansarea monografiei localității scrisă de colonelul în rezervă Gheorghe Ionescu. „A fost un moment important pentru noi, mai ales că sărbătorisem șapte ani de la reînființarea localității și trei ani de când serbam ziua comunei. Îmi doresc ca alături de toți locuitorii din Obrejița să trecem mai ușor peste necazurile de zi cu zi și să ne întindem o mână de ajutor atunci când este nevoie”, a spus Nicu Pardos, primarul din Obrejița.

Monument în cinstea eroilor satului

   Prin strădania primarului Nicu Pardos, la Obrejița a fost ridicat un monument în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă. La sfințire a fost prezent președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, împreună cu parlamentarii social democrați Angel Tîlvăr și Cristian Dumitrescu. Monumentul este amplasat în curtea Căminului Cultural din localitate, iar primarul Nicu Pardos a precizat că prin ridicarea monumentului, eroii neamului sunt cinstiți așa cum se cuvine.
   Pe islazul din localitate a fost trasă apă și au fost făcute mai multe adăpători pentru ca animalele să aibă apă în perioadele secetoase din an. Tot în această perioadă au fost construite mai multe poduri și podețe în punctele Ion Pardos, Nicu Ichim, Ion Å¢urloi, Societatea Agrovit, Gabriela Teodorescu, Ionuț Lupușor și Dorin Andrei.

A început asfaltarea

   În aceste zile a început asfaltarea celor 7 kilometri de drum comunal de la nivelul localității. Până acum a fost turnat primul kilometru de asfalt de la drumul european E85 până în punctul Eugen Munteanu. De remarcat este faptul că la nivelul localității, iluminatul public stradal este unul modern, iar locuitorii circulă noaptea pe drum fără teamă. „Un mare hop l-am avut în această iarnă cu zăpezile uriașe. Am reușit să facem tot posibilul și cu sprijinul domnului președinte Marian Oprișan să deblocăm comuna din nămeți. Am reușit să montez 20 de bănci la biserică și pe drumul județean 202 E. Am mai reușit să construim un grup sanitar la Căminul Cultural și la biserică. Vă spun la modul cel mai serios că tot ce am realizat la nivel de comună de când a fost reînființată a fost făcut cu spriji-nul domnului președinte Marian Oprișan și al PSD. Nimeni în afară de dumnealui nu m-a ajutat cu nimic. Åžtiți, la noi e o vorbă: «o roabă de piatră nu am primit de la nimeni»”, a mai precizat primarul.

Sală de sport, grădiniță, amenajarea drumurilor de exploatație agricolă

   Pentru următorii patru ani, primarul Nicu Pardos are agenda foarte bine structurată. Primul obiectiv îl constituie finalizarea lucrărilor de asfaltare a localității, ce însumează 7 kilometri. Nici educația nu este lăsată mai prejos de către actualul edil, care vrea să construiască o sală de sport pentru care s-au întocmit studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și se așteaptă finanțarea. Pentru cei mai mici dintre locuitorii comunei, primarul vrea să construiască o grădiniță modernă. Åži în acest caz există studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și se așteaptă finanțarea. „Vreau să realizăm pictura interioară la biserica Sfântul Dumitru și să terminăm baza sportivă începută cu ceva timp în urmă, unde guvernarea PDL-istă nu a mai alocat nici un leu. Vreau să vă spun că baza sportivă va fi una mo-dernă cu teren de fotbal omologat. Un alt obiectiv la fel de important pentru mine ca primar, dar mai ales pentru locuitorii mei, sunt drumurile de exploatație agricolă pe care vreau să le amenajez așa cum trebuie, pentru ca oamenii să aibă acces până la terenul agricol. Avem nevoie de canalizare la nivelul localității și voi continua demersurile pentru acest lucru”, a spus primarul Nicu Pardos.

Baltă de pescuit și agrement

   Pentru iubitorii pescuitului, primarul Nicu Pardos va amenaja o baltă de pescuit și agrement în localitate în punctul Medișan Vasile. „Locuitorii din comună știu că ori de câte ori au apelat la mine am fost deschis și i-am primit cu brațele deschise. Sunt în slujba lor și vreau să fac tot ce se poate ca oamenii din Obrejița să aibă un trai mai bun, să aibă o viață mai liniștită la bătrânețe, să poată circula pe drumuri mai bune, asfaltate, să aibă apă curentă, să aibă canalizare, într-un cuvânt să ducă o viață normală. Pentru cei mici vreau ca în următorul mandat să amenajez un teren de joacă în curtea școlii. Împreună cu cetățenii mei vreau să facem din Obrejița o localitate frumoasă, modernă în care să locuiești de plăcere”, a mai adăugat edilul.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?