Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

CAS a plătit medicamentele eliberate în iulie 2011


   Mai multe farmacii din județ sunt blocate de distribuitorii de medicamente, din cauza datoriilor. Farmaciștii spun că facturile le sunt decontate cu întârziere. Deși suntem în luna mai, zilele trecute, farmaciile au primit banii pentru rețetele compensate și gratuite eliberate în luna iulie a anului trecut. Astfel, termenul legal de decontare de 180 de zile este cu mult depășit. Prin urmare, majoritatea unităților farmaceutice din județ sunt blocate de furnizori, din cauza datoriilor mari acumulate, unele chiar primind facturi cu penalizări.
   Cu toate acestea, farmaciile vor elibera în continuare rețete compensate și gratuite vrâncenilor, cel puțin până în luna august. „Marți, am primit banii pe rețete unice pe luna iulie 2011, dar avem și sume restante pe programe neplătite din semestru II din 2010. Sunt multe farmacii care sunt blocate de furnizori, altele sunt chiar în proces cu aceștia din cauza datoriilor. Există riscul ca anumite farmacii să nu mai fie aprovizionate, să fie blocate de furnizori. Este foarte greu, dar, ca în fiecare an, vor exista rectificări bugetare. Deocamdată, până în luna august, nu se pune problema sistării eliberării rețetelor compensate și gratuite, după aceea nu se mai știe”, ne-a precizat Dana Cotîrlan, președintele Colegiului Farmaciștilor Vrancea.
   Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea susține că plățile s-au făcut în funcție de banii primiți de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. „Noi avem un buget dat de CNAS. Decontările se fac mai greu pentru că a fost scos plafonul de medicamente, astfel a crescut consumul și costurile. Dacă vom plăti și luna august 2011, vom intra în limite legale de decontare, pentru că de exemplu, o factură pe o anumită lună se înregistrează luna următoare, apoi urmează o durată de 30 de zile de validare, plus cele 120 de zile de termen legal de decontare. Luna august 2011 o vom plăti la începutul lunii viitoare”, ne-a explicat Copaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?