Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

‘Radar’ de recunoaştere a homosexualilor


   Uneori este suficientă o privire pentru a descoperi preferințele sexuale ale oamenilor întâlniți în cale, deoarece ființa umană are un fel de ‘radar’ care-i permite să spună dacă cineva este homosexual sau nu. Instinct sau nu, prima impresie este de multe ori cea corectă, în orice caz în ceea ce privește orientarea se-xuală. Cel puțin așa susține un studiu recent, realizat la Universitatea Washington.
   Până să ajungă la aceste concluzii, cercetătorii le-au cerut participanților la expe-riment să ghicească orientarea sexuală a unor oameni, doar uitându-se o clipă la o fotografie înfățișând fața lor. În două treimi din cazuri, ei au reușit să stabilească corect dacă o femeie este lesbiană sau heterosexuală. În ceea ce-i privește pe bărbați, coeficientul a fost de 57% din cazuri.
   La experiment au luat parte 129 de studenți, fiecare trebuind să se uite la 96 de fotografii alb-negru, cu femei și bărbați homosexuali și heterosexuali. Persoanele fotografiate nu erau machiate, nu aveau ochelari sau alte accesorii care ar fi influențat alegerea participanților. Pozele erau prelucrate în așa fel încât să nu se vadă felul în care era aranjat părul.
   Studiul, apărut în versiunea online a Public Library of Science, sugerează că toți suntem înclinați să apreciem inconștient preferințele sexuale ale oamenilor întâlniți. Acest ‘radar’ este prezent mai ales la cele mai tinere generații. ‘Persoanele mai în vârstă sau din culturi diferite au crescut și   s-au dezvoltat într-o societate în care homosexualitatea era un subiect tabu, așa încât le este mai greu să descifreze semnele ce permit ghicirea preferințelor sexuale ale oamenilor’, se spune în studiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?