Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Inspecţii pentru pregătirea Examenelor Naţionale şi a Bacalaureatului


   Examenele Naționale și Bacalaureatul debutează cu o serie de inspecții tematice, care vor avea loc în unitățile de învățământ atât din Focșani cât și din județ. Inspectorii școlari au programat, pentru perioada 21-25 mai, efectuarea de inspecții tematice în unitățile de învățământ, cu scopul de a urmări îndeaproape cum se desfășoară pregătirile pentru examenul de Bacalaureat, în licee, și de Evaluare Națională, în școlile generale.
   Se va avea în vedere dacă s-a parcurs materia, în principal la disciplinele Limba Română și Matematică, dacă există spații pentru susținerea examenelor, dar și dacă există și sunt funcționale camerele video de supraveghere.
   De asemenea, inspectorii școlari vor verifica în ce stadiu sunt profesorii în ceea ce privește încheierea si-tuației școlare a elevilor de clasa a XII-a, verificându-se totodată și modul în care se va derula înscrierea elevilor la exa-menul de Bacalaureat.
   Potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației, examenul de Bacalaureat va debuta în intervalul 28 – 30 mai cu înscrierea candidaților, prima probă, cea orală de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmând a avea loc în intervalul 11-13 iunie.
Pentru elevii de clasa a VIII-a perioada de înscriere la Evaluarea Națională este între 18-20 iunie, exa-menele propriu-zise urmând a se derula în perioada 25-27 iunie. Afișarea rezultatelor parțiale se va face pe 29 iunie, iar cele finale pe 2 iulie. Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 14 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?