Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Dinozaurii au contribuit la creşterea încălzirii globale


   Dinozaurii uriași au contribuit la încălzirea planetei din cauza „gazelor” emanate, susțin cercetători de la mai multe universități din Marea Britanie. Oamenii de știință britanici au calculat emisiile de gaze ale dinozaurilor din clasa sauropozilor și au ajuns la concluzia că întreaga populație de dinozauri emana 520 de milioane de tone de metan pe an.
   David Wilkinson, de la Universitatea John Moore din Liverpool și alți cercetători de la universități din Londra Glasgow sugerează că acest lucru ar fi putut reprezenta un factor cheie în creșterea temperaturilor în urmă cu 150 de milioane de ani. „Interesul meu în știință sunt microbii și rolul lor în lumea noastră. Oamenii îi vor considera responsabili de această problemă pe dinozauri, însă adevărații vinovați sunt microbii care trăiesc în intestinele lor și care produc gazele”, a declarat David Wilkinson.
   Pentru studiul lor, oamenii de știință britanici s-au bazat pe metanul degajat în aer de vaci, estimat la 50-100 milioane de tone pe an. În prezent, emisiile de metan sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de tone, provenind de la surse naturale, precum animalele sălbatice și de la activitățile oamenilor de tipul producției de carne sau lactate.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?