Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Şcolile vrâncene vor să fie promovate de Ministerul Educaţiei


   Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea a înaintat Ministerului Educației o listă cu opt unități de învățământ, care s-au înscris la concursul „O activitate de succes în «Școala Altfel!»”, în speranța că una din acestea va beneficia de promovare la nivel național.
   Astfel, în domeniul artistic, Colegiul Național „Unirea” din Focșani participă cu activitatea „Unirea cu Vrânceanul”. De asemenea, la domeniul Cetățenie democratică și responsabilitate socială, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani participă cu activitatea „Implicarea tribunalulului elevilor în rezolvarea cazurilor de violență pe cele cinci dimensiuni”.
   Școala cu clasele I-VIII „Profesor general Gheorghe Gheorghiu”, din Gologanu, s-a înscris în competiție cu activitatea din domeniul artistic „Mâini dibace”. În domeniul cultural, Grădinița cu Program Normal nr. 4 din Focșani participă la concurs cu activitatea „Ziua porților deschise”.
   Educație pentru sănătate și stil de viață sănătos este un domeniu pentru care speră la promovare Grupul Åžcolar „G. G. Longinescu” din Focșani, care a organizat acțiunea „Mai ușor să previi decât să tratezi”.
   Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani a participat în cadrul domeniului „Abilități de viață” cu acțiunea „Åžcoala cu Åžcoală”. La domeniul tehnic, Colegiul Economic „M. Kogălniceanu” din Focșani s-a înscris cu activitatea „Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu”. În final, la domeniul Educație ecologică și protecție a mediului, Åžcoala cu clasele I-VIII „Ion Basgan” din Focșani s-a înscris cu activitatea „Gândește global! Acționează local!”.
   În urma concursului „O activitate de succes în «Școala Altfel!»”, se urmărește selectarea și promovarea celor mai interesante 10 activități, care s-au desfășurat la nivel național în săptămâna „Școala Altfel!”. Vor fi vizate activitățile din domeniile cultural, artistic, tehnic, științific, sportiv, cetățenie democratică și responsabilitate socială, educație pentru sănătate și stil de viață sănătos, educație ecologică și protecția mediului, abilități de viață, consiliere și orientare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?