Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO şi GALERIE FOTO: Tractor spulberat de tren, la Suraia


  

 

   Un bărbat din comuna Suraia a fost rănit grav, în urma unui accident produs la trecerea la nivel cu calea ferată, aseară, între stația Suraia și halta de mișcare Boțȃrlău. Trenul Regio 6103, care circula pe ruta Făurei – Tecuci, a izbit în plin un tractor, al cărui conducător nu ar fi respectat semnificația indicatoarelor „Crucea Sfȃntului Andrei” și „Stop”.
   În urma impactului violent, tractorul a fost tȃrȃt mai bine de 100 de metri, iar conducătorul acestuia, Ioan H., din Suraia, a scăpat cu viață ca prin urechile acului. El a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Focșani, dar potrivit primelor date, starea sa este destul de gravă.
   La fața locului au ajuns polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani, cei din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Focșani și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Inspectorul Aurel Cristian, din cadrul Biroului Rutier Focșani ne-a spus că din primele verificări, s-a stabilit că „bărbatul care conducea tractorul nu a respectat semnificația indicatorului «Stop» în momentul în care s-a angajat în traversarea căii ferate și a fost lovit de un tren care circula pe ruta Făurei – Tecuci. În urma coliziunii, a rezultat rănirea gravă a persoanei care conducea tractorul. Aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”. 
   Cei cȃțiva călători care se aflau în tren s-au speriat foarte tare în momentul impactului. Oamenii ne-au povestit că au auzit o bubuitură puternică, iar cȃnd au văzut că trenul se oprește și au putut coborȃ, au văzut mormanele de fiare. Unul dintre ei a reușit să discute cu bărbatul rănit înainte de a ajunge ambulanța. Potrivit martorului, tractoristul avea lovituri în zona capului și sȃngera. Niciunul dintre călători nu a fost rănit în urma acestui incident.
   Polițiștii de la Postul de Poliție Transporturi Feroviare Focșani au deschis și ei o anchetă în acest caz. Åžeful Postului de Poliție TF Focșani, agent șef Titel Enache, a precizat că locomotiva a fost avariată și că trenul a avut o întȃrziere de mai bine de două ore. Acesta a adăugat că o echipă de la CFR va verifica dacă linia a fost afectată.
   Mecanicul locomotivei a fost și el testat etilotest, dar abia după ce la locul accidentului a ajuns un reprezentant al SNCFR. În urma testării, s-a stabilit că mecanicul nu a consumat băuturi alcoolice.
După cercetările la fața locului, care au durat mai bine de două ore, călătorii și-au continuat deplasarea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?