Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Altfel de Poveşti“ istorisite de seniorii de lângă noi


  

 

   Monitorul de Vrancea vă prezintă încă o poveste dintre cele realizate de absolvenții cursului „Altfel de Povești – Digi Tales” organizat de Centrul de Formare al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, sub îndrumarea trainerului bibliotecar Margareta Tătăruș, proiect la care „Monitorul de Vrancea” a fost unul dintre parteneri. Povestea și filmul realizate de Adriana Moldovan, de 66 de ani, din Focșani, sunt următoarele din seria de opt pe care am dorit să vi le aducem în atenție. Acestea, ca și cele ale celorlalți șapte colegi ai săi vor participa la un concurs internațional, prilejuit de Anul Îmbătrânirii Active și al Solidarității între Generații, anul 2012. Puteți citi și viziona, pe www.monitorulvn.ro, astăzi, povestea unei părți din viața Adrianei Moldovan, scrisă chiar de aceasta și relatată cu multă sensibilitate.

O parte din viața mea

de Adriana MOLDOVAN

   Plecând din Iași, în urma căsătoriei, am venit la Focșani, un oraș care mi-a plăcut de la început, cu toate că era în plină renovare. După ce ne-am instalat, în câtva timp, cam la doi ani, am adus și copilul care trebuia să meargă la școală și care s-a acomodat cam greu deoarece fiind în bloc, avea impresia că aude zgomote, fiind crescut la casă pe pământ.
   Cât eram la serviciu eu și soțul, copilul, cu cheia de gât, se ducea pe câmp și venea acasă cu tot felul de gâze, fluturi, broaște și melci care se răspândeau în cameră… În timpul liber mergeam cu toții în Crâng, Soveja, Mărășești pentru a ne familiariza cu zona.
   La serviciu ne-am acomodat bine și am avut colegi foarte buni. Timpul a trecut, copilul a crescut, și-a continuat studiile și rostul lui în viață. Iar noi a trebuit să ieșim la pensie, viața noastră schimbându-se, trecând la altă etapă, cu mai puțină activitate profesională, îndreptându-ne spre activități ca cititul, lucrul de mână, televizorul și mai recent… calculatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?