Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Top destinaţii pentru minivacanţa de 1 Mai


   Aproape 80.000 de români au ales o unitate turistică din țară pentru a petrece minivacanța de 1 Mai, în creștere cu 15% față de anul trecut, și vor cheltui aproximativ 18 milioane de lei, potrivit estimărilor Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). „Vremea bună anunțată de meteorologi pentru perioada următoare și zilele libere acordate bugetarilor au dus la creșterea numărului de turiști care evadează de acasă de 1 Mai. În aceste condiții, proprietarii unităților de cazare au pregatit mai multe locuri în hoteluri și pensiuni, în creștere cu 15% față de anul trecut”, se arată într-un comunicat al FPTR.
   Cei mai mulți turiști vor fi pe litoral (circa 25.000 de persoane), iar cele mai căutate stațiuni vor fi Mamaia și Vama Veche, unde gradul de ocupare este de 100% din numărul de locuri pregătite. În celelalte stațiuni de la Marea Neagră gradul de ocupare ajunge la 70% din totalul de locuri pregătite de hotelieri. Aproximativ 20.000 de turiști sunt asteptați și în stațiunile de la munte. Astfel, unitățile de cazare de pe Valea Prahovei vor fi ocupate în proporție de 70-80%, în timp ce în celelalte stațiuni montane gradul de ocupare va fi de până la 70%.
   În ceea ce privește agroturismul, acest segment a fost solicitat de aproximativ 30.000 de turiști, capacitatea de cazare din zonele cu tradiție ajungând la 90%. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?