Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Dacă Guvernul Ungureanu cade, USL trebuie să îşi asume guvernarea indiferent de costuri


   Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, susține că dacă Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu va cădea, astăzi, la votarea moțiunii de cenzură, atunci USL trebuie să îți asume responsabilitatea guvernării, indiferent de costuri. Oprișan a declarat că România traversează o perioadă politică grea, iar deciziile iresponsabile ale Guvernului PDL-UDMR au creat prejudicii greu de evaluat. Marian Oprișan a spus că este vorba de costuri economice uriașe, generate de lipsa programelor de investiții, dar și de instabilitatea legislativă și majorarea taxelor, fapt care a descurajat investițiile străine.
   Liderul social democrat a amintit și de costurile pe care România le-a plătit în plan extern prin neaderarea la Schengen și în plan intern prin concesiile făcute de PDL celor din UDMR. „Cele mai mari costuri sunt, fără doar și poate, costurile sociale plătite în totalitate de cetățeni. Fiecare român trăiește drama sa! Dacă vorbim de angajații din sistemul bugetar ale căror salarii au fost diminuate cu 25%, vorbim de imposibilitatea familiilor de a-și plăti ratele, de imposibilitatea familiilor de a-și educa copiii sau de imposibilitatea creionării unui plan de viitor. Dacă vorbim despre cei 100.000 de pensionari ale căror pensii au fost impozitate abuziv, atunci vorbim despre drame de neimaginat. Vorbim despre oameni care au trăit și trăiesc între dorința de a-și cumpăra un kilogram de carne și nevoia de a-și cumpăra medicamentele prescrise de medicul de familie!”, a afirmat Marian Oprișan.

„USL poate să se opună proiectelor de distrugere a României”

   Liderul social democrat a arătat  că se poate vorbi de „un  adevărat genocid pe care Guvernul PDL-UDMR l-a comis împotriva mamelor pe care le-a lăsat fără indemnizații, împotriva copiilor, împotriva pensionarilor și a celor care aveau nevoie de asistență medicală”. Marian Oprișan a precizat că social-democrații au obligația de a spune tare și răspicat faptul că fiecare român în parte și românii, ca națiune, au dreptul să trăiască decent și nu trebuie să fie condamnați, pe viață, la subzistență.
   Marian Oprișan a susținut că politicienii USL au datoria de a curma, cu orice preț, suferința milioanelor de români condamnați de către Guvernul PDL-UDMR la o viață plină de griji și greutăți. „Din această perspectivă consider că parlamentarii care, în aceste zile, decid să se alăture USL demonstrează faptul că sunt responsabili și că pun, mai presus de propriile lor interese și de viitorul lor politic, interesele românilor. Consider că noi, oamenii politici responsabili, trebuie să apelăm la toate mijloacele politice posibile pentru a-i salva pe români de la genocid și pentru a stopa declinul economic, social și moral din România. Cred că prin asigurarea unei majorități în Senat și în Camera Deputaților, USL poate ca, până la alegerile parlamentare din toamna acestui an, să se opună proiectelor de distrugere a României gândite de către Guvernul PDL-UDMR. Cred că proiecte precum regionalizarea României, legea educației, proiectul de lege privind sănătatea, dar și vânzarea resurselor strategice și privatizarea companiilor din domeniul energetic sunt doar câteva dintre temele majore la care USL are obligația să se opună în plan politic”, a afirmat Marian Oprișan.
   Potrivit vicepreședintelui PSD, constituirea unei noi majorități politice în Camera Deputaților și în Senat va face ca acest guvern antinațional să cadă la moțiunea de cenzură, iar dacă acest guvern va pica, atunci USL trebuie să își asume responsabilitatea guvernării, indiferent de costuri. „Greșelile Guvernului PDL-UDMR trebuie stopate cu orice preț pentru ca, ulterior, să putem construi un viitor decent, demn și independent pentru români! Mereu am spus: viața nu înseamnă numai grija coșului zilnic, viața nu înseamnă numai grijile zilnice, viața mai înseamnă și poezie, muzică, artă, spirit, demnitate. Pentru a reda românilor toate aceste valori, care înseamnă mai mult decât o luptă zilnică pentru supraviețuire, pentru a reda românilor toate aceste valori care caracterizează orice societate a Europei din care facem și noi parte, USL are obligația să lupte! Suferința românilor și lupta lor pentru existența zilnică trebuie să înceteze, iar USL are obligația să scoată România din derivă și să îi reconfigureze traseul pe care îl merită!”, a mai spus vicepreședintele PSD, Marian Oprișan.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?