Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Concurs Naţional „Tinerii Dezbat“


   Colegiul Național „Unirea”, Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, toate din Focșani, și Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești se numără printre unitățile de învățământ ale regiuni Sud – Est care vor participa la etapa regională a Concursului Național „Tinerii Dezbat” ediția 2012.
   Concursul se adresează elevilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a din toate unitățile de învățământ preuniversitar și are drept scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice, prin înțelegerea informată a realităților sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferențele sociale, etnice, economice, de sănătate și nu numai, care pot constitui bariere în comunicare.
   „Tinerii dezbat” este un fel de campionat național de dezbateri educaționale, care contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de comunicare și a atitudinilor social-civice democratice necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială.
   Concursul Național „Tinerii Dezbat” ediția 2012 este organizat de Ministerul Educației, împreună cu Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?