Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Doi mediatori şcolari se vor şcoli la Bruxelles


   Maria Mariana Toader, din Măicănești, și Luminița Vișan, din Slobozia Bradului, mediatori școlari, vor avea parte de o experiență unică. În perioada 16 – 18 ianuarie 2013, ele vor participa la un stagiu de pregătire, la Bruxelles.
   Consiliul Europei a oferit stagii de pregătire europeană pentru mediatorii școlari și sanitari din România. Din partea României au fost desemnate să participe 30 de persoane, printre care și două din Vrancea, selecția făcându-se pe baza unor criterii. Cel mai important criteriu a fost recomandarea inspectorului pentru romi privind activitatea mediatorului.
   Transportul se va face cu avionul, iar cazarea și masa vor fi decontate de Consiliul Europei. „Ne bucurăm că printre cele 26 de județe selectate ne numărăm și noi. Sunt sigură că cei doi mediatori școlari selectați la această formare profesională se vor întoarce de la Bruxelles cu un bogat bagaj de cunoștințe pe care îl vor împărtăși celor din comunitate”, a declarat Ana Gavrilescu, inspector școlar pentru minorități.
   La nivelul județului Vrancea își desfășoară activitatea cinci mediatori școlari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?