Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Au înscenat o tâlhărie, apoi au fost arestaţi preventiv


   Mai mulți tineri din comuna Ploscuțeni au înscenat o tâlhărie, dar au ajuns în arest. Trei dintre ei au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar cel de-al patrulea, mandat pentru 15 zile, având în vedere că este minor.
   Duminică dimineață, Alois Francis Cobuleanu, de 20 de ani, din Ploscuțeni, Constantina N., de 19 ani, și sora ei de 14 ani, ambele din Homocea, au sesizat poliția cu privire la faptul că la ora 2.00, în timp ce se întorceau de la Bacău cu un autoturism Renault, condus de Bogdan Adrian Ilieș, de 21 de ani, din Ploscuțeni, au fost tâlhăriți.
   Au susținut că la ieșirea din satul Costișa, spre Lespezi, pe DJ 119 A, au acroșat un câine și au tras pe dreapta pentru a vedea care sunt avariile produse la mașină. Le-au spus oamenilor legii că în momentul în care au coborât din mașină, mai multe persoane necunoscute i-au amenințat cu un cuțit și le-au furat patru telefoane mobile, două lănțișoare din aur și suma de 50 de lei.
   În urma sesizării, polițiștii adjudeni au început verificările, dar au constatat că fuseseră mințiți. Oamenii legii spun că în urma verificărilor, s-a stabilit că printre cei suspectați de tâlhărie se află unul dintre cei care au reclamat fapta și șoferul mașinii. Astfel, principalii suspecți sunt Cătălin Alin Cadar, de 21 de ani, Alois Francisc Cobuleanu, Bogdan Adrian Ilieș și un băiat de 14 ani, Petru Cristinel S., toți din Ploscuțeni.
   Polițiștii au stabilit că în cursul zilei de sâmbătă, Alois Francisc și Bogdan Adrian s-au înțeles cu Cătălin Alin și cu băiatul de 14 ani ca la întoarcerea de la Bacău, să le ducă pe cele două surori în pădurea de pe raza satului Costișa, comuna Homocea, unde Cătălin Alin și Petru Cristinel urmau să le ia bunurile pe care le aveau asupra lor. Conform înțelegerii, în noaptea de 22 aprilie, Alois Francisc, Bogdan Adrian, Constantina și sora sa se întorceau de la Bacău. La locul stabilit, șoferul a oprit mașina pe motiv că ar avea probleme la motor. Toți au coborât din mașină, moment în care fetele au fost tâlhărite.
   Suspecții au fost reținuți pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de ieri au ajuns în fața judecătorilor de la Judecătoria Adjud cu propunere de arestare preventivă, fiind duși în arestul IPJ. „C. Cătălin Alin este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere în vederea comiterii unei infracțiuni și tâlhărie. C. Alois Francisc este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere în vederea comiterii unei infracțiuni, complicitate la infracțiunea de tâlhărie și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, iar Bogdan Adrian I. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere în vederea comiterii unei infracțiuni, complicitate de infracțiunea de tâlhărie și încredințarea unui autovehicul spre conducere pe drumurile publice unei persoane care nu poseda permis de conducere”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?