FOTO! O fetiță de 2 ani, răpită de lângă mamă de concubinul acesteia, salvată de patru polițiști din Odobești; bărbatul era înarmat cu o secure

0
2445

Ieri, 10 februarie, în jurul orei 14:30, Daniela și Ionuț, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Odobești își desfășurau serviciul într-una dintre comunele arondate.

Un apel telefonic îi anunța despre faptul că o femeie are unele neînțelegeri cu concubinul său.
Cunoscând zona, le-a luat câteva minute să ajungă la familia la care se refugiase femeia împreună cu 3 dintre cei 4 copii ai săi.
Vizibil agitată, le-a relatat polițiștilor faptul că, în jurul orei 14:00, concubinul său a revenit la domiciliu aflându-se în stare vădită de ebrietate, a început sa provoace scandal, să-i adreseze injurii și amenințări cu acte de violență.

Pentru a evita ca acest conflict să degenereze în acte de violență, femeia a părăsit domiciliul și s-a adăpostit la locuința unor vecini.

Aceasta le-a povestit că fiica sa, în vârstă de aproape 2 ani, a fost luată de concubin, care a plecat cu un atelaj hipo, necunoscând direcția de deplasare a acestuia.

În timp ce colega noastră Daniela încerca să liniștească femeia, Ionuț l-a contact telefonic pe bărbat și, preț de mai bine de 1 oră, a încercat să stabilească unde se află.

Sub presiunea faptului că bărbatul amenința că se va sinucide iar fetița “nu va mai fi găsită” dacă vor interveni, în timpul apelului Ionuț a “extras“ un detaliu extrem de important care i-a condus spre locul unde se aflau cei doi: într-un cătun, la circa 4 km de domiciliu, într-o zonă cu teren accidentat, la un adăpost abandonat.

L-au observat de la distanță având o secure în mână și au cerut imediat sprijinul unui alt echipaj de poliție.

La vederea autospecialelor, bărbatul a devenit agresiv atât verbal cât și fizic, amenințând atât cu acte ce i-ar fi pus în pericol viața fetiței cât și cu suicidul.

Cu mult tact, au reușit să se apropie, l-au imobilizat și încătușat și în câteva secunde era deja în autospeciala de poliție.

Colega noastră Daniela a fugit către adăpost, auzind printre țipetele bărbatului, vocea celei mici.
A găsit-o teafără, pe paie, în adăpostul de animale.

La fața locului a fost solicitat un echipaj de ambulanță care a preluat bărbatul și transportat la o unitate medicală de specialitate.

Fetița nu a fost victima vreunei infracțiuni, iar până la reîntâlnirea cu mama sa, a adormit liniștită în brațele colegei noastre Daniela, care, deși și-a început activitatea din decembrie 2023, are cu siguranță atributele unui bun polițist: empatia și dragostea pentru semeni.

Colegii noștri au informat DGASPC Vrancea pentru luarea măsurilor necesare de protecție socială a minorilor, potrivit legii.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, însă femeia a refuzat emiterea unui ordin de protecție.
Bărbatul are acum un dosar penal pentru  Amenințare.

Daniela, Ionuț, Costel și Dorin, rămâneți în inimile celor 4 copii și ale mamei și nu numai!

Felicitări, dragilor!

Sursă text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here