Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Centrul de permanenţă se va deschide pe 1 Mai


   După mai multe amânări, autoritățile locale din Mărășești plănuiesc să deschidă Centrul de permanență pe 1 mai. Săptămâna aceasta, condu-cerea Direcției de Sănătate Publică a aprobat înființarea centrului, iar conducerea Casei de Asigurări de Sănătate îi așteaptă pe cei șase medici de familie, care vor lucra acolo, să semneze contracte. Bugetul alocat Centrului de permanență, în acest an, este de 67 mii lei.
   Viceprimarul orașului Mărășești, Valerică Chitic, spune că a rezolvat și problema pazei. „Am luat doi angajați de la primărie, care vor face de pază. Unul o noapte, celălalt o noapte. Ei vor fi plătiți din banii administrației locale. Am apelat la această soluție până vor fi deblocate posturile de la Centru. Vrem ca pe 1 mai să deschidem Centrul de permanență”, a precizat viceprimarul Chitic.  
Centrul de permanență a fost amenajat în locația camerei de gardă a fostului spital din Mărășești și este alcătuit dintr-o cameră în care vor sta medicii, o cameră în care aceștia vor da consultații, o alta, cu două paturi, pentru spitalizare de zi și o sală de așteptare. Unitatea medicală este dotată cu aparatură de ultimă gene-rație, provenită de la fostul spital din localitate. Medicii urmează să primească 12,8 lei pe ora de gardă.
   Centrul de permanență va fi deschis populației zilnic, între orele 15.00 – 8.00, iar în week-end și în sărbătorile legale programul va fi non-stop. De serviciile medicale ale Centrului vor beneficia peste 40 de mii de persoane. Spitalul din Mărășești a fost desființat în primăvara anului trecut, guvernanții condamnând la moarte zeci de mii de oameni, care anterior erau tratați de medicii acestei unități medicale. Nimeni nu a înțeles până acum logica desființării unității…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?