Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

STS, premiat la Riga


   Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a fost premiat la întâlnirea anuală a serviciilor de urgență din Uniunea Europeană, desfășurată la Riga, în Letonia. STS a fost premiat pentru operativitatea cu care s-a acționat pentru salvarea unor cercetași belgieni, care au avut probleme în munți, în România. În competiție s-au înscris mai multe servicii de urgență din Europa, selecția câștigătorilor fiind foarte ri-guroasă. STS a primit „Premiul pentru salvare remarcabilă”.
   Acesta este al doilea premiu european obținut de STS, după cel din anul 2009, pentru campaniile de educare-informare 112.
   Pe 21 iulie 2011 ora 19.55, la Centrul Județean de Preluare a Apelurilor de Urgență Arad 112, a fost primit un apel telefonic de la un cetățean belgian, prin care informa că s-a rătăcit împreună cu alte 33 de persoane în pădurile din apropierea satului Ghioroc. Neștiind locul exact, dar având informații ca urmare a discuției telefo-nice și după localizarea apelului, operatoarea 112 și-a dat seama că cele 34 de persoane se aflau în regiunea Munților Zarandului, între localitățile Covasânț și Căsoaia.
Au fost alertate serviciile de intervenție și s-a creat un grup de căutare. După 2 ore, persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 30 de ani au fost găsite, una dintre ele necesitând îngrijiri medicale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?