Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Artistul Nicu Covaci mărturiseşte că proiectul Phoenix îi asigură în continuare energia şi inspiraţia


   Formația de muzică rock Phoenix, care împlinește anul acesta jumătate de secol de activitate, este cea care îi dă putere fondatorului său, artistul Nicolae Covaci. Cu prilejul apropierii propriei zile de naștere, artistul român, care împlinește 65 de ani, a mărturisit că se simte plin de energie și inspirație pentru că proiectul Phoenix îl menține astfel. „Phoenix mă ține pe mine, mai mult decât îl țin eu. Am acest proiect, care mă face să fiu încă plin de energie, de inspirație. Mă simt foarte bine și, datorită Phoenixului, nu am voie să văd rău”, a mărturisit artistul, la Madrid. El a dezvăluit că, în ciuda dificultăților generate de cele mai multe ori de lipsa finanțării, derulează și sprijină mai multe proiecte legate de formația Phoenix, cu atât mai oportune cu cât „se întâmplă rar ca o formație românească să numere cincizeci de ani”. „La începutul lunii mai am să merg în România și nu mă întorc până ce nu scot la capăt toate aceste proiecte /…/ pentru că Phoenix nu e numai o formație, ci un întreg proiect artistic, prin care au trecut vreo 40 de oameni, în toți anii ăștia”, a anunțat artistul, stabilit în prezent în Spania.
   „Vreau să fac ceva ce n-a mai fost făcut: să scot un disc dublu de vinil cu cele mai bune piese ale formației Phoenix; vreau să continui să scriu la cartea Phoenix, primul volum este deja gata, și am început volumul al doilea. Mai vreau să prezint în România și un pod peste timp, cu descoperirile pe care le-am făcut în ultimii ani, în formațiile mai tinere, dar să și aduc artiști din generația mea, în cadrul unor evenimente „Phoenix și prietenii”, care să cânte piesele cele mai cunoscute. Vreau, de asemenea, să continui cu proiectul operei rock Antemiorița”, a mai anunțat artistul, al cărui nume este strâns legat de cel al formației fondate în urmă cu 50 de ani.
   Totodată, Nicu Covaci a amintit și că trupa Phoenix va promova în acest an municipiul Târgoviște în cadrul evenimentelor organizate de acest municipiu la împlinirea a 50 de ani de activitate, cu concerte, lansări de discuri și interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?