Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Vincon Vrancea, medalie de aur pentru vinarsul Jad, din 1978


   Câteva mii de vizitatori au trecut pragul Salonului Internațional de Vinuri Vinvest, desfășurat în perioada 6-8 aprilie la Timișoara, orașul de pe Bega devenind astfel, timp de trei zile, o adevărată capitală a vinurilor de calitate. Peste 140 de firme și instituții – producători de vin, distribuitori, companii de servicii din industria vinului- au participat la această amplă manifestare dedicată industriei vitivinicole din România.
   Lansări de vinuri, lansări de publicații de specialitate, lecții practice de degustare susținute de experți degustători și somelieri, concursuri gastronomice și demonstrații de gătit făcute de maeștri bucătari, cofetari și patiseri au făcut parte din programul celei de-a IX-a ediții a Vinvest. Cel mai important eveniment care a avut loc în cadrul Vinvest a fost Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ajuns la cea de-a VI-a ediție. În urma evaluării și notării de către membrii Asociației Degustătorilor Autorizați din România a celor peste 130 de probe înscrise în concurs au fost acordate patru Marii Medalii de Aur – pentru vinul spumant ‘Romantine’ produs de Jidvei, pentru vinul roșu ‘Castel Huniade’, un Cabernet Sauvignon din anul 2011 produs de Cramele Recaș, pentru vinarsul Jad, din 1978, produs de Vincon Vrancea, respectiv pentru vinul de vinotecă Pinot Gris din 1987 al Stațiunii de Cercetări Murfatlar.
   De asemenea au mai fost acordate nouă medalii de aur la secțiunea de vinuri albe și șapte medalii de aur la categoria vinuri roșii, printre câștigătorii numărându-se cramele Budureasca, Ferdi, Alcovin Măcin, Oprișor, Vigna, Wine Princess, Domeniile Anastasia, Domeniile Boieru sau Stațiunea de Cercetări Vitivinicole Blaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?