Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Concediat pentru că a stricat afacerile cu lemn ale pedeliştilor


   Fostul șef al ARR Vrancea, Florin Nedelcu, a fost concediat de pedeliști pentru că a avut curajul să verifice camioanele cu lemne ale unui sponsor al PDL. Schimbarea din funcție s-a făcut ilegal, printr-un act antedatat pentru a păstra aparența de legalitate. Fostul inspector de trafic a acuzat cumetriile din cadrul instituției, de la șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, până la pedeliștii Nicu Tănase sau Titi Jugănaru.

   Fostul șef al ARR Vrancea, inspectorul de trafic Florin Nedelcu a afirmat că decizia de încetare a contractului său de muncă a fost luată după ce a verificat în trafic două mașini care transportau lemne și care nu aveau licențe de transport.  Mașinile au fost oprite în tra-fic la Mărășești și, potrivit inspectorului, aparțin unui om de afaceri care susține financiar PDL. Numele acestuia și dedesubturile afacerii urmează să fie făcute publice în conferințele de presă susținute de liberali. „Pe 9 martie am oprit două mașini ale unui operator de transport din Vrancea, unul dintre cei care deservesc partidul de guvernământ. Nu puteam să îl sancționez prin imobilizarea mașinii, ridicarea plăcuțelor, a certificatului de înmatriculare deoarece legislația este deficitară, este un vid le-gislativ și nu aveam documentele cu regim special eliberate de către Inspectoratul de Control. Fără aceste documente am întors mașinile din drum pentru a obține copii conforme de la Autoritatea Rutieră și a putea circula. Eu am făcut documentele care trebuiau, iar după câteva zile am primit decizia prin care mi s-a spus că a trecut perioada de probă și nu am corespuns”, a afirmat Florin Nedelcu.
   Acesta a arătat că, în timp ce verifica mașinile, la Mărășești a apărut și fostul șef al ARR, Titi Jugănaru, care i-a transmis șoptit că „voi fi sunat de cineva de sus”. Nedelcu a acuzat și vidul le-gislativ din acest moment care nu permite inspectorilor de trafic de la nou în-ființatul Inspectorat de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier să aplice sancțiuni legale. Inspectorii de trafic nu pot aplica amenzi deoarece procesele verbale pot fi întocmite în termen de șase luni. „Asta înseamnă un abuz în serviciu, iar dacă un inspector face un proces verbal după două luni înseamnă să mintă în privința martorilor”, a spus Nedelcu.

Mașini pentru controalele pedeliste

   Fostul inspector de trafic a detaliat modul în care funcționează o instituție a statului subordonată intereselor pedeliștilor. El a acuzat că s-au făcut prietenii și cumetrii în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, începând de la șeful instituției până la foștii directori ARR Vrancea, Nicu Tănase și Titi Jugănaru. „În Vrancea, mașinile fac sute de kilometri în zonele considerate fierbinți pentru partid. Sunt câte 20-30 bonuri disponibile pentru deplasări care au mai puțină legătură cu legea”, a afirmat Nedelcu, precizând că în alte județe nu există carburant nici pentru activitățile curente.

Sesizare penală împotriva abuzului de la Inspectorat

   Florin Nedelcu a contestat decizia de încetare a contractului de muncă considerând că este antedatată. Deși decizia a fost emisă începând cu data de 8 martie, nu i-a fost comunicată decât prin poștă, care a ajuns pe 15 martie. În plus, în acest interval i s-au dat sarcini de serviciu și a avut de verificat agenți economici. Președintele PNL Vrancea, Nini Săpunaru, a afirmat că va fi întocmită o sesizare penală deoarece este vorba de o decizie luată doar pe criterii politice. „Este primul caz de om dat afară pentru că nu a corespuns din punct de vedere politic. Una este să îl schimbi din funcția de director și alta este să îl dai afară și să îl lași fără pâine. Această instituție a fost creată peste noapte pentru a da oamenii afară. Este o măsură luată în stilul clasic pedelist. Așa se comportă un partid de oameni disperați”, a afirmat deputatul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?