Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

ULTIMA ORĂ! GALERIE FOTO! Mii de oameni – elevi, studenți, sportivi, militari, jandarmi, silvicultori, funcționari – au venit să planteze stejari în Parcul memoriei naționale Mărășești


Mii de oameni – elevi, studenți, sportivi, militari, jandarmi, silvicultori, funcționari – din toată România au venit să planteze stejari în Parcul memoriei naționale Ro Mândria Mărășești. Președintele Consiliului județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan și realizatorul de televiziune Adrian Ursu, de la Antena 3, le-au mulțumit celor care au răspuns apelului organizatorilor. În total, parcul va avea 335 de mii de stejari, câte unul pentru fiecare ostaș român care a murit în luptele din Primul Război Mondial. Muzica militară a intonat imnul, a fost înălțat drapelul României și a fost oficiată o scurtă slujbă religioasă. Inginerul Gică Duță, șeful Ocolului Silvic Focșani, le-a explicat celor prezenți cum trebuie să aibă loc plantarea, care a început în acordurile melodiei Treceți batalioane române Carpații, intonată de fanfara militară.

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a declarat în direct la Antena 3, că 
românii sunt uniți când este greu pentru țară, așa cum ar trebui să facă și politicienii. El a reamintit că pe 6 august, la Mărășești, i-au cerut președintelui României, Klaus Iohannis, să adune toți politicienii, patronii, sindicaliștii, reprezentanții societății civile, pentru a pune la punct o strategie de dezvoltare a țării de termen lung, pentru următorii 25 de ani, iar marile proiecte ale acestei țări, trecute într-o lege votată de parlament, să fie puse în practică de toate guvernele, indiferent de culoarea politică, pentru o țară mai liberă, mai prosperă, mai respectată. Astăzi, vor fi plantați 50 de mii de stejari în parcul care se întinde pe 75 de hectare. Marian Oprișan a precizat că a fost ideea lui Adrian Ursu și Antenei 3, iar el a spus imediat DA. „Vrâncenii sunt oameni drepți și demni, patrioți, hotărâți și acum au înțeles și au răspuns la chemarea noastră. Vrâncenii vor să scrie istorie și să păstrăm România unită”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

Deși numărul participanților a depășit cu mult așteptările organizatorilor, toți cei care au venit să planteze stejari spun că organizarea este exemplară. Și vremea a ținut cu toți cei prezenți, pentru că nu plouă și nu este foarte frig.



UPDATE! Jandarmii au estimat că peste 6.000 de voluntari au fost prezenți la Mărășești
Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne – Comisar de poliție Mihai Dan CHIRICÄ‚, Secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale – Nicolae NASTA și Prefectul jud. Vrancea – Sorin HORNEA au participat la plantarea primilor puieți de stejar din Parcul Memoriei Naționale – RoMândria inițiat de Președintele UNCJR și al Consiliul Județean Vrancea – Marian Oprișan în parteneriat cu postul de televiziune Antena 3. Evenimentul a depășit cu mult estimările inițiale Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea apreciind că au participat peste 6.000 de voluntari au fost prezenți la Mărășești, pentru a răsădi stejari pentru eroi. Echipajele IPJ Vrancea, IJJ Vrancea ISU Vrancea au fost și de această dată la datorie, asigurând accesul și paza participanților la cel mai mare eveniment de acest tip, care s-a desfășurat în România.
Sursa: Facebook – Institutia Prefectului Vrancea



LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?