Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Câştigători la concursul judeţean de muzică psaltică


   Grupul Coral „Cantabile” de la Liceul „Ioan Slavici” din Panciu și Grupul vocal „Sf. Nectarie” din Ghimicești, comuna Fitionești, sunt marele câștigătoare ale Concursului județean de muzică psaltică „Lăudați pe Domnul”, care a avut loc ieri, în amfiteatrul Colegiului Național „Unirea” din Focșani.
   Aflat la a IV-a ediție, concursul s-a adresat elevilor din clasele V-XII, fiind împărțit în două categorii: soliști vocali și grupuri vocale. La competiție au fost prezenți 120 de participanți din Vrancea, dar și un grup coral din comuna Liești, județul Galați. După trei ore de concurs, juriul, format din specialiști în domeniu, a desemnat câștigătorii celor 12 premii.
   Astfel, la categoria soliști vocali, clasele IX-XII, au câștigat: locul I – Cristina Crăciun de la Liceul „Duiliu Zamfirescu” Odobești, locul II – Nicolae Constandache de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, locul III Vasilica Papuc de la Liceul cu Program Sportiv Focșani. La grupuri vocale de liceu, câștigătorii sunt: locul I – Grupul Coral „Cantabile” de la Liceul „Ioan Slavici” din Panciu, locul II nu s-a acordat, locul III – Grupul Åžcolar „G. G. Longinescu” Focșani.
   La clasele V-VIII, categoria soliști vocali, au primit premii: locul I – Izabela Trifan de la Liceul „Duiliu Zamfirescu” Odobești, locul II – Daniela Docan de la Centrul de zi „Dănuț” din Broșteni, locul III – Ana Stratulat de la Liceul „Duiliu Zamfirescu” Odobești. Cele mai bune grupuri vocale au fost desemnate: locul I – Grupul vocal „Sf. Nectarie” din Ghimicești, comuna Fitionești, locul II – Grupul vocal „Cununița” din Galați și locul III – Åžcoala „Ioan Diaconu” din Tulnici.
   Câștigătorii au primit premii în bani, cuprinse între 100 și 300 lei, cărți și diplome de participare. „Vreau să vă felicit pentru valoarea voastră în interpretarea unor partituri foarte grele. Ați fost toți foarte buni”, le-a spus participanților, la festivitatea de premiere, Eugen Stoianof, reprezentantul Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor Vrancea, instituție care a organizat concursul în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Inspectoratul Åžcolar Județean, Protoeria Focșani și Colegiul Național „Unirea”.
   De altfel, la concurs a fost prezent și Înalt Prea Sfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Concursul județean de muzică psaltică „Lăudați pe Domnul” și-a propus să descopere frumusețea și profunzimea muzicii psaltice, educarea gustului artistic și estetic al elevilor, precum și pe cel al publicului pentru acest gen de muzică.
 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?