Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO şi GALERIE FOTO: Boxele de carne, în mijlocul unui şantier


  

 

Pasajul din Piața Moldovei, unde sunt amplasate boxele de carne, s-a transformat, de două zile, în șantier. Ieri după-amiază, o echipă de muncitori spărgea de zor pavajul cu ajutorul unui utilaj cu picamer, în timp ce puținii cumpărători care s-au aventurat în zonă încercau să cumpere de la boxe carne de porc, copănele de pui sau pește. Lucrările au început luni dimineață, în urma unei avarii la conducta principală de apă, care alimentează Piața.
   Reprezentanții Administrației Piețelor au declarat că înlocuirea conductei era prioritară și că până la sfârșitul săptămânii, lucrările se vor încheia. „Este o avarie mare la conducta principală de apă care alimentează toată Piața. Am apelat la  serviciile unei firme de instalații, care a început lucrările luni și sperăm ca în trei zile să finalizăm. Pe cei cu boxele de carne nu ar avea de ce să îi deranjeze, praf nu e, iar carnea e înăuntru”, ne-a spus Fănică Popa, directorul Administrației Piețelor Focșani.
   Conducta principală, veche de 40 de ani, a ruginit, fiind cârpită în ultimii ani de câteva ori. Aceasta va fi complet schimbată, inclusiv racordurile pentru boxele de carne. Conducta va fi înlocuită pe o lungime de 80 de metri cu o țeavă din plastic, la fel ca și branșamentele laterale pentru celelalte puncte de lucru, respectiv încă 100 de metri.
   Comercianții de carne sunt nemulțumiți că din cauza lucrărilor nu au clienți, dar și de zgomotul asurzitor. „Praf nu prea e, că stăm și cu geamurile închise. Vânzările și așa sunt proaste, acum cu aceste lucrări oamenii ne ocolesc și mai mult și nu vindem mai nimic. Era bine dacă lucrau după-amiaza, după ora 17.00. Åži zgomotul ne deranjează”, ne-a spus o vânzătoare. Unele colege de-ale vânzătoarei s-au declarat mulțumite că este înlocuită conducta, deși câteva zile nu vor avea clienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?