Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Încercaţi să vă menţineţi greutatea într-un mod sănătos


   O alimentație corespunzătoare contribuie întotdeauna la menținerea sănătății și totodată la controlul greutății. Astfel, pe lângă fructele delicioase, extrem de utile într-o dietă sunt și legumele. Consumate proaspete sau adăugate în compoziția salatelor și sucurilor, legumele au un puternic efect antioxidant și sunt, probabil, cel mai important aliment dintr-o dietă. Ele sunt bogate în fibre și au un rol însemnat în eliminarea bacteriilor nocive din intestine și țesuturi, după digestie.
   Totodată, clorofilă din compoziția legumelor oferă organismului protecție împotriva cancerului, neutra-lizează toxinele și păstrează fluidele la un nivel optim, necesar unui organism sănătos. Ușor și complet digerabile, legumele proaspete pot fi consumate cu carne și paste făinoase deoarece grăsimile din acestea vor fi asimilate într-un mod sănătos de organism. Varza, conopida, bro-ccoli și varza de Bruxelles sunt cunoscute pentru efectele benefice asupra membranelor mucoaselor, sistemelor digestive și respiratorii.
   Aceste legume, înzestrate din belșug cu substanțe nutritive antioxidante precum beta-carotenul, vitamina C sau seleniul, protejează organismul împotriva toxinelor asimilate din mediul ce ne înconjoară. Ele au fost întotdeauna în alimentația tradițională din Orientul Îndepărtat, în special în medicina tradițională chineză, elemente de bază în clădirea unui organism sănătos.
   Legumele rădăcinoase sunt foarte bogate în minerale. Unele dintre acestea, cum ar fi morcovii și ridichile, pot fi găsite în stare naturală, însă o mare parte a acestora sunt folosite la fabricarea condimentelor. Åži usturoiul are proprietăți curative importante. Este utilizat de mii de ani în întreaga lume. El are proprietatea de a inhiba tumorile, forțează organismul să producă anticorpi, distruge ciuperci precum Candida și este cel mai puternic tonifiant natural al sistemului imunitar.
   Hreanul, un condiment tradițional utilizat deseori în Europa și Asia, stimulează ficatul și vezica bi-liară și conține multe proteine. în special în bucătăria din Balcani el este recunoscut pentru proprietățile digestive. Ceapa ajută la eliminarea excesului de mucus din tractul digestiv, iar frunzele sale verzi conțin o concentrație mare de clorofilă, un bun purificator și detoxifiant. Consumul legumelor care au o culoare verde ajută la neutralizarea acidității și putrefacției proteice. Acestea au proprietatea de a revitaliza organismul păstrându-l într-o formă optimă. Împreună cu fructele proaspete, legumele proaspete consumate frecvent sunt o sursă vie de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?