Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Şoferul decapitat, pasagerul din spate, ucis, un singur supravieţuitor


   Doi tineri au murit și un altul a fost grav rănit, într-un accident rutier produs ieri dimineață, în jurul orei 3.30, pe DN 2 E85, la intrarea în Focșani dinspre Garoafa. Un autoturism Mercedes, autorizat pentru transportul  persoanelor în regim de taxi, s-a izbit violent de un tir, care circula în față, apoi s-a răsturnat pe șosea. Åžoferul de 29 de ani, Ionel Cobzaru, a fost decapitat, restul trupului fiind proiectat pe partea carosabilă. Pasagerul de pe bancheta din spate, Dorel Mihăiță Dumitrescu, a murit, iar cel din dreapta față a fost rănit grav. Supraviețuitorul accidentului, Adrian Fusaru, fratele campionului mondial la karate Daniel Fusaru, ne-a spus că toți trei au mers „prin mai multe locuri unde am mâncat și am băut câte ceva, inclusiv șoferul”. Ei făceau parte din echipa de fotbal Publimax din Vrîncioaia.

 
   Un taximetrist din Focșani a mers spre moarte, cu peste 200 de kilometri la oră. Cursa nebună s-a sfârșit sub roțile unui tir. Åžoferul și unul dintre pasageri au murit pe loc, iar cea de-a treia persoană, care se afla pe bancheta din dreapta față, a scăpat cu viață, fiind în stare destul de gravă. Tragedia   s-a produs luni dimineață, la ora 3.30, pe Drumul European E 85, la intrarea în Focșani dinspre Garoafa.
   Taximetristul Ionel Cobzaru, de 29 de ani, a jucat fotbal cu prietenii săi Dorel Mihăiță Dumitrescu și Adrian Fusaru. Ulterior, ei au mers prin mai multe localuri din Focșani, după care au plecat spre Garoafa, de unde Ionel Cobzaru trebuia să ia un pachet.
A ajuns la Garoafa pe la 3.00 dimineața, moment în  care și-a dat seama că este cam târziu pentru o vizită la cunoș-tințele sale, așa că a întors în Peco și s-a îndreptat spre Focșani. Așa a început goana nebună spre casă. Taximetristul a călcat pedala accelerației la maxim, rulând la un moment dat cu peste 200 de kilometri la oră.
   Adrian Fusaru, aflat în dreapta șoferului, i-a cerut acestuia de mai multe ori să reducă viteza. Nu a fost ascultat, șoferul și pasagerul aflat pe bancheta din spate luându-l în râs. Speriat, Adrian Fusaru și-a cuplat centura de siguranță. După câteva secunde, mașina în care se afla s-a izbit violent de un tir, care se deplasa în aceeași direcție. Ulterior, taximetristul   s-a răsturnat pe șosea.
   În momentul impactului cu tirul, șoferul Ionel Cobzaru a fost decapitat, trupul său fiind proiectat pe șosea. „Accidentul rutier s-a produs pe fondul vitezei excesive. Autoturismul Mercedes a intrat în spatele unui tir care circula în aceeași direcție, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma accidentului, conducătorul auto a fost proiectat în afara autoturismului, totodată el fiind și decapitat. Din accident a mai rezultat decesul unei persoane, care se afla pe bancheta din spate, și rănirea gravă a pasagerului de pe bancheta din dreapta față. Cercetările în acest caz continuă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul. În funcție de rezultatele anchetei se vor dispune măsurile legale”, a afirmat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.
   Ieri dimineață, anchetatorii încă mai căutau bucăți din craniul bărbatului decapitat. Prietenii au găsit fragmente în livada din apropiere.
   Ceilalți doi tineri implicați în accident au rămas în mașina strivită, fiind scoși dintre fiarele contorsionate de pompierii de la descarcerare. „La fața locului a ajuns un echipaj de la descarcerare, pompierii militari acționând pentru scoaterea celor două victime dintre fiare. Pasagerul din dreapta față era conștient și a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital. Din păcate, pasagerul de pe bancheta din spate a fost găsit decedat. De asemenea, șoferul autoturismului a fost găsit decedat, pe partea caro-sabilă”, ne-a spus locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU.

Åžoferul tirului nu a știut ce s-a întâmplat

   Åžoferul tirului, un ucrainean, nu a știut ce s-a întâmplat. Omul a crezut că a explodat un cauciuc al tirului și și-a continuat deplasarea. A aflat de la polițiști că o mașină l-a lovit în partea din spate și că doi oameni au murit, iar un altul a fost rănit.
   Åžoferul, care nu vorbește limba română, le-a povestit polițiștilor, ieri, ce știa el despre accident. Tirul avea cauciucul de pe partea dreaptă spate explodat și era avariat. Pe partea din spate a acestuia erau urme de sânge și creier.
   Ieri, imaginile de la fața locului erau de coșmar. Resturi din taxi erau împrăștiate pe zeci de metri, iar petele de sânge erau peste tot. O lumânare ardea, în memoria celor doi tineri care au sfârșit tragic.

„Adrian Fusaru își făcea cruce continuu”

   Imediat după accident, la fața locului au ajuns și câțiva cunoscuți de-ai celor trei. Unul dintre aceștia a scris pe www.monitorulvn.ro că nu a mai văzut  așa ceva. „Sincere condoleanțe. Am fost acolo la 3.40. Un astfel de accident nu am mai văzut. M-a impresionat foarte mult cum era trupul lui Cobzaru.
Norocosul Adrian Fusaru își făcea cruce încontinuu. Dumnezeu să-i ierte!”, scrie cititorul Monitorul de Vrancea.
   Un alt cititor a scris că s-a întâlnit cu șoferul cu 15 minute înainte de producerea accidentului. „Cu 15 minute înainte să moară, a trecut prin fața mea și se urca în mașină. Am stat de vorbă cu el. Păcat, că are copii mici și nu trebuia să meargă cu viteza asta”, este mesajul acestuia.
   Un alt cititor, pe nume Viorel, spune că viteza a făcut multe victime în rândul prietenilor lui: „Dumnezeu să-i ierte. Am 30 de ani, sunt șofer și parcurg zilnic aproape 100 de kilometri. Cred că acești oameni își doresc moartea. Nu te omoară gropile din asfalt, nu te omoară mașina care are o defecțiune minoră, nu te omoară gheața, ci… viteza oameni buni. Sunt tânăr și am o mașină bunicică, dar nu depășesc 90 de kilometri pe oră și asta cu mare teamă. Am cinci prieteni în pământ, care au murit din cauza vitezei”.

Victimele, pasionate de fotbal

   Persoanele implicate în accident iubeau fotbalul. Toți trei jucau în echipa Publimax din Vrâncioaia, echipă din Liga a V-a. Åžoferul, Ionel Cobzaru, era chiar unul dintre finanțatorii echipei. Totodată, el se ocupa și cu taximetria.
   Cunoscuții săi ne-au spus că Ionel Cobzaru avea mai multe mașini autorizate pentru transportul persoanelor în regim de taxi. Tot ei au adăugat că nu obișnuia să consume băuturi alcoolice și că urma să devină tată pentru a doua oară. „Băiatul era de la noi din comună. Familia lui locuiește la Ploștina. El stătea la Focșani, că avea o firmă, venea destul de rar pe aici. Îl știam destul de bine și era un băiat cu bun simț și respectuos. A avut mare ghi-nion și ne pare tare rău că am mai pierdut un tânăr din comuna noastră. Familia este dată peste cap, nu se poate discuta cu ei. Dumnezeu să-l odihnească”, a afirmat Ionică Danțiș, primarul comunei Vrîncioaia.

Mărturii șocante ale supraviețuitorului: „Am început să strig «Neluțu», «Mihai», dar nu mi-a răspuns nimeni”

   Adrian Fusaru este singurul supraviețuitor al cumplitului accident. A fost tot timpul conștient, iar imediat după accident și-a strigat prietenii. Nu a primit niciun răspuns. Adrian Fusaru este internat în Spitalul Militar din Focșani, fiind rănit grav. „Am jucat fotbal și apoi am mers prin mai multe locuri unde am mâncat și am băut câte ceva, inclusiv șoferul. A mai lăsat niște persoane și urma să mergem și noi acasă. Neluțu a luat-o spre Garoafa, spunându-ne că trebuie să ia niște bani sau un pachet de la cineva. A mers normal, iar la intrare în localitate chiar a redus viteza. A întors în Peco, motivând că este prea târziu ca să mai deranjeze pe cineva. A început să gonească. Avea viteză foarte mare și făcea flash-uri celorlalți participanți la trafic, să poată trece. A dat și muzica mai tare. I-am spus să o lase mai încet și mi-am pus centura, dar s-a desfăcut. I-am mai spus o dată și iar am tras centura. Atunci au început să râdă de mine, că îmi este frică. Nu a mai durat mult și a apărut tirul în față. Cred că l-am observat la cinci metri. La ce viteză avea, nu a mai putut face nimic. A vrut să evite și a luat-o prin dreapta, dar l-a agățat. Mașina s-a răsturnat și s-a târât pe șosea foarte mult”, a mărturisit Adrian Fusaru.
   De aici s-a rupt firul. Åži-a pus mâna la ochi, și-a văzut toată viața într-o fracțiune de secundă și… atât.   S-a dezmeticit, și-a mișcat mâinile, picioarele și capul, apoi a început să-și strige prietenii. „Mi-am pus mâna stângă la față și restul nu mai știu.   M-am dezmeticit după ceva timp și era o liniște de mormânt. Eram cu capul în jos. Mâna dreapta era prinsă. Mi-am mișcat picioarele, degetele de la mâini și capul. Nu puteam să respir. Am început să strig «Neluțu», «Mihai», dar nu mi-a răspuns nimeni. Au venit un bărbat și o femeie, îi depășisem. Mi-au spus că vine SMURD-ul și au stat de vorbă cu mine până au venit. Au ajuns foarte repede. M-au scos și m-au băgat direct în mașină. De Neluțu și de Mihai nu am întrebat nimic. Am auzit la spital că au murit. A fost cumplit. Am văzut moartea cu ochii, într-o clipă mi-am amintit de tot. Avea viteză foarte mare și consumasem și alcool. Impactul a fost nimicitor. Mâna mă doare foarte tare. Trebuie să mă opereze. Simt că îmi cade”, a povestit Adrian Fusaru.

Fusaru va fi operat

   Supraviețuitorul accidentului este în stare de șoc. Tatăl acestuia ne-a precizat că, ieri, fiul său a plâns încontinuu. „Când a ajuns descarcerarea, el îi striga pe ceilalți. Este în stare de șoc și plânge încontinuu”, ne-a spus Nicuță Fusaru, tatăl supraviețuitorului.
   Fratele lui, campionul mondial la karate Daniel Fusaru, ne-a precizat că a făcut comandă pentru o tijă specială, pentru mâna strivită. „Au jucat fotbal până la 12 noaptea la Dagemar și apoi au plecat la Garoafa ca să ia un pachet, pe care șoferul urma să-l ducă la București. Pe drum, la întoarcere, s-a produs nenorocirea. Fratele meu urmează să fie operat. I-am dat comandă de tijă pentru mână pentru că nu se decontează”, a spus Daniel Fusaru.
   Ieri, medicii l-au supus pe Adrian Fusaru mai multor investigații. „Pacientul a ajuns la noi prin transfer de la Spitalul Județean. El a fost diagnosticat cu fractură de humus stâng și antebraț stâng. A fost internat în compartimentul de Ortopedie – Traumatologie, iar astăzi (ieri – n.r.) și mâine (astăzi – n.r.) i se vor face analize de laborator și alte investigații, astfel încât pacientul să fie pregătit pentru o intervenție chirurgicală”, a precizat locotenent colonel Sorin Ivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar Focșani.

40 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?