Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Medicii nu vor restitui valoarea bonurilor de masă


Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani a pierdut procesul în care solicita de la zeci de medici contravaloarea bonurilor de masă, pe care aceștia le-ar fi primit în mod necuvenit, în perioada mai 2008 – decembrie 2010. „Instanța respinge ca neîntemeiată acțiunea. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în garanție. Cu recurs”, se arată în hotărârea dată ieri de magistrații Tribunalului Vrancea.
Reamintim că în ce-rerea de chemare în judecată, Spitalul Județean arată că în perioada 10 ianuarie -18 februarie 2011, reprezentanții Camerei de Conturi Vrancea au efectuat verificări în actele unității. În procesul verbal de constatare încheiat în ultima zi a controlului, s-a reți-nut că Spitalul Județean a săvârșit o abatere de la legalitate, prin faptul că s-au acordat tichete de masă medicilor care au efectuat gărzi, deși aceștia au dreptul la masă gratuită în ziua respectivă. Reprezentanții Camerei de Conturi Vrancea au stabilit în procesul verbal și persoanele cu atribuții în domeniul în care s-au constatat deficiențele, respectiv Ionica Popescu- director financiar contabil, Emiliana Bîlici- șef Serviciu RUONS, Larisa Burghelea- economist în cadrul Serviciului de Resurse Umane, dar și Tasica Giurcanț- economist în cadrul aceluiași serviciu.
Angajații care au fost găsiți responsabili pentru asta au fost sancționați cu avertisment verbal. Potrivit procesului verbal, Spitalul ar avea de recuperat de la 41 de doctori suma de 25.008 lei. Fiecare medic ar fi avut de restituit sume cuprinse între 1.689 de lei și 77 de lei, în fruntea clasamentului fiind medicul Ioan Plăcintă, iar pe ultimul loc ca și cuantum, medicul Marin Popescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?